Please, some kind soul... HELP!

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Trunkles, Oct 18, 2010.

  1. Trunkles

    Trunkles Member

    Hi Folks.

    A while ago I asked for help in thread

    Whilst I got a couple of answers, I'm still totally lost. I still can't add domains of any sort. I don't know if I included the "domains" module. ANyone know how I can find out?

    The situation is that I have a domain hosted elsewhere that I wish to move to my server (right next to me. ). What I'm trying to do is set up a sub-domain,, on the server here and use that to make sure everything is working fine before I move the real domain to the local server.

    Please, can someone help me with this? Remote login is, as far as I know, enabled so you could log in from afar and see where I'm going wrong..

    I suspect it's something trivial but I'm damned if I know what. :confused:

    <On bended knees> Please, someone, HELP! </On bended knees>


  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    1) Make sure that you disabled the domain module. If you dont see a selectbox instead of a domain input field, then you have the domain module enabled. In that case, disable it under system > interface config.
    2) Create a dns A-Record for the sundomain that points to the IP address of your server. This dns A-record has to be created in the authoritive DNS server for that zone, this is not nescessarily your own dns server!
    3) Create a new website and enter "" in the domain field, select the IP address in the IP field where you pointed the dns A-Record to and then click on save. If the IP address is not listed in the select field, add it under system > server IP.
  3. Trunkles

    Trunkles Member

    Thank you Till!

    I do believe I've got it working! :D:D:D

Share This Page