phpmyadmin login problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by ddouma, Jan 15, 2009.

  1. ddouma

    ddouma New Member

    Hi all,

    I have a strange problem with phpmyadmin.
    If I click on 'phpmyadmin' in the tools menu then phpmyadmin defaulty logins with the user blaat@localhost. This is under every user, clients and reseller.

    Strange thing also, if you click in phpmyadmin on 'logout' then the loginbox popsup!

    How can I get the loginbox back the display again everytime someone opens phpmyadmin? :)


    Thanks in advance!
     
  2. till

    till Super Moderator

    there si no such function in ispconfig as a default login for phpmyadmin, so I guess that this information is added by some kind of auto fill function in your browser.
     
  3. ddouma

    ddouma New Member

    No, all clients have that problem :)
     
  4. till

    till Super Moderator

    Ok. But you are talking about ISPConfig 2?
     
  5. ddouma

    ddouma New Member

    Yes, and I installed phpmyadmin the file that I download on the ISPconfig site..

    I think there should be somewhere in the config file something wrong that sets the default user to: blaat@localhost. I looked into the config.inc.php file of phpmyadmin in /home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    Have you tried that with different browsers (e.g. Firefox, IE, Seamonkey, etc.)?
     
  7. ddouma

    ddouma New Member

    yes ofcourse...
     
  8. falko

    falko Super Moderator

    Did you modify the config.inc.php file?

    What's in it right now?
     
  9. ddouma

    ddouma New Member

    My first lines:

    $i = 0;
    $i++;
    $cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
    $cfg['Servers'][$i]['port'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['socket'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['ssl'] = false;
    $cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'socket';
    $cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';
    $cfg['Servers'][$i]['compress'] = FALSE;
    $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http';
    $cfg['Servers'][$i]['user'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['SignonSession'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['SignonURL'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['LogoutURL'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['nopassword'] = FALSE;
    $cfg['Servers'][$i]['only_db'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['hide_db'] = '(information_schema|mysql|pmadb|test)';
    $cfg['Servers'][$i]['verbose'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = '';

    $cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['relation'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['table_info'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['column_info'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['history'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] = '';
    $cfg['Servers'][$i]['verbose_check'] = TRUE;
    $cfg['Servers'][$i]['AllowRoot'] = TRUE;
    $cfg['Servers'][$i]['AllowDeny']['order']
    = '';
    $cfg['Servers'][$i]['AllowDeny']['rules']
    = array();
    $cfg['ServerDefault'] = 1;

    $cfg['MaxDbList'] = 100;
    $cfg['OBGzip'] = 'auto';
    $cfg['PersistentConnections'] = FALSE;
    $cfg['ForceSSL'] = FALSE;
    $cfg['ExecTimeLimit'] = 300;
    $cfg['MemoryLimit'] = 0;
    $cfg['SkipLockedTables'] = FALSE;
    $cfg['ShowSQL'] = TRUE;
    $cfg['AllowUserDropDatabase'] = FALSE;
    $cfg['Confirm'] = TRUE
    $cfg['LoginCookieRecall'] = TRUE;
    $cfg['LoginCookieValidity'] = 1800;
    $cfg['LoginCookieStore'] = 0;
    $cfg['LoginCookieDeleteAll'] = TRUE;
    $cfg['UseDbSearch'] = TRUE;
    $cfg['IgnoreMultiSubmitErrors'] = FALSE;
    $cfg['VerboseMultiSubmit'] = TRUE;
    $cfg['AllowArbitraryServer'] = FALSE;
     
  10. papokergod

    papokergod New Member

    are you doing this from your own computer or do you have different people from idfferent computers auto logging into phpmyadmin as blaat? I thought I had the same problem as you when i logged out of ispconf as admin and back in as reseller, and clicked onto the phpmyadin and it autologged me into phpmyadmin as root. If you are troubleshooting this yourself then you will ned to clear all caches and cookies. then that will "end" your phpmyadmin session and will allow you to login as a different database user. It worked for me
     
  11. ddouma

    ddouma New Member

    al users login with blaat@localhost and see no databases.
    Only if they click on logout and login again into phpmyadmin then it works... very strange...
     
  12. falko

    falko Super Moderator

    Can you try this from a different computer?
     
  13. ddouma

    ddouma New Member

    Falko,

    Like I said all clients have this problem so on diffrent computers ;)
     
  14. Hans

    Hans Moderator

    Maybe, you can avoid all this by changing the line:

    /* Authentication type */
    $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';

    into:

    /* Authentication type */
    $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http';

    within the phpMyAdmin configuration file config.inc.php
     
  15. ddouma

    ddouma New Member

    Okay this is what I did...

    I installed phpmyadmin from scratch, with cookie and it works now :)
     

Share This Page