PHP upgrade broke things

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Ryanmt, Jan 27, 2011.

  1. Ryanmt

    Ryanmt New Member

    I didnt do the php upgrade myself so im not sure whats happend exactly but its a CentOS 5.5 box on php 5.3.5.

    Basically now i have the following problems

    squirrlemail complains about a missing config file that is actually there. I cannot see any permissions problems?

    phpmyadmin was setup to use http auth, this now will not work I had to change it to cookie and now it does.

    php on all websites seems to be broken. I get 500 internal server errors.

    I have done upgrade.php in the ispconfig install folder with no change.

    I dont even have any log files to post up for this one.. it just doesnt seem to want to work. I cant see anything crazy in the config files.

    - Edit, this seems to be an suexec issue

    visiting /webmail/ gets me

    ==> /var/log/httpd/access_log <==
    217.xx.xx.x - - [27/Jan/2011:19:51:12 +0000] "GET /webmail/ HTTP/1.1" 200 176 "-" "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-GB; rv:1.9.2.3) Gecko/20100423 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.3"

    ==> /var/log/httpd/suexec.log <==
    [2011-01-27 19:51:12]: uid: (5006/web1) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter

    and just the websites index.php

    ==> /var/log/httpd/access_log <==
    217.xx.xx.xx - - [27/Jan/2011:19:52:30 +0000] "GET /index.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-GB; rv:1.9.2.3) Gecko/20100423 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.3"

    ==> /var/log/httpd/suexec.log <==
    [2011-01-27 19:52:30]: uid: (5006/web1) gid: (5008/5008) cmd: php5-cgi
    [2011-01-27 19:52:30]: target uid/gid (5006/5008) mismatch with directory (5006/5008) or program (0/0)

    So its some kind of permissions error?
     
    Last edited: Jan 27, 2011
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the error message that you get in the error.log of a website which is not working. Website errors dont get logged to the global apache error.log as every website ahs its own log.
     
  3. Ryanmt

    Ryanmt New Member

    Hi till, the error log for one of the sites is as follows

    The upgrade was done using this apparently.

    http://rpms.famillecollet.com/enterprise/remi.repo
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    IS there a suexec log on your system? Are there any errors in it?
     
  5. Ryanmt

    Ryanmt New Member

    Yep, more of the same thing though really

    [email protected] ~]# tail /var/log/httpd/suexec.log.1
    [2011-01-28 18:19:14]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-28 18:19:16]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-28 20:06:06]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-28 20:09:14]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-28 20:09:47]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-28 20:14:23]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-30 01:17:36]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-30 01:17:37]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-30 01:17:41]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter
    [2011-01-30 01:17:44]: uid: (5008/web3) gid: (5008/5008) cmd: php-cgi-starter

    with further investigation everything seems to be owned by the correct user so im not sure why its complaining :(
     
    Last edited: Jan 31, 2011

Share This Page