PHP stop working

Discussion in 'Server Operation' started by asus, Jul 30, 2007.

  1. asus

    asus New Member

    Ok now my php has stop working completely, I tried to run the phpinfo.php ... and it just trys to load and nothing happends.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Any errors in the apache error log of the website or the general error log of the apache webserver?
     
  3. asus

    asus New Member

    Code:
    [Sun Jul 29 06:27:29 2007] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec)
    PHP Warning:  Module 'json' already loaded in Unknown on line 0
    [Sun Jul 29 06:31:12 2007] [notice] Apache/2.2.3 (Ubuntu) PHP/5.2.1 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c configured -- resuming normal operations
    [Sun Jul 29 22:20:07 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Sun Jul 29 22:20:07 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 10:27:29 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 10:27:30 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:08:55 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:08:55 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:05 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:05 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:11 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:11 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:11 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:11 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP
    [Mon Jul 30 14:16:12 2007] [notice] child pid 1827 exit signal Segmentation fault (11)
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  5. asus

    asus New Member

    thx again falko, I know that there is a fix for that error, but my php has stop working completely, My forum stop working and can't load any php page, I don't see any error it just stop working
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    No error in your Apache error log when this happens? Not even something like this?
     
  7. asus

    asus New Member

    well yeah, I don't know what that means that's why I posted it, did a search couldn't really find anything, and didn't think that had anything to do with php because that has always been in the log same with the json one, But its ok I will figure it out on my own like I always do, thanks for the help :) .
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You can install monit on your server (make sure it's a recent version that can parse log files) and then tell it to restart Apache whenever it finds something like Segmentation fault in Apache's error log.
    Something like this in /etc/monit/monitrc should work:

    Code:
    check file apache_errorlog with path /var/log/apache2/error.log
       if match "exit signal Segmentation fault \(11\)$" then exec "/etc/init.d/apache2 restart"
    http://www.howtoforge.com/server_monitoring_with_munin_monit_debian_etch
     
  9. asus

    asus New Member

    lol thanks again, but I already have it installed and working perfect. But I will try and add that line. See I know that php is running when I restart the machine its fine but then its stop working it takes soooo long for the page to open if it even opens, and then I notice a huge spike in memory but can't seem to find whats eating the memory and apache takes 99% cpu, Its not that great of a machine, and its only got 256MB ram, but everything was working great before.
     
    Last edited: Aug 3, 2007
  10. asus

    asus New Member

    OK I have figured that it must be apache, When ever I try and load a php page
    Code:
    30091 www-data  25   0 63820  30m 1884 R 99.3 12.3   0:11.17 apache2
    runs like normal but it takes (R 99.3) of the cpu and I don't know why.
     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Maybe it's a bug in one of your PHP applications that causes Apache to use so many resources?
     

Share This Page