Perfect server Ubuntu 12.04 - no mail in mailbox

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Tarm, Oct 12, 2012.

  1. Tarm

    Tarm New Member

    [SOLVED]Perfect server Ubuntu 12.04 - no mail in mailbox

    Hi,

    I've followed the Perfect Server Ubuntu with apache and ISPConfig 3 (great tutorial).

    I've just got the server up and running, but it seems like there are some problems regarding the email. When sending an email to me@mydomain.com nothing shows up in the SquirrelMail inbox. Although I'm fully able to send out emails.

    in /var/log/mail.log I get the following:

    Code:
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/smtpd[1483]: 421E7CC12B4: client=localhost[127.0.0.1]
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/cleanup[1479]: 421E7CC12B4: message-id=<5077C093.20004@SomeOneElse.Com>
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/smtpd[1483]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/qmgr[1398]: 421E7CC12B4: from=<someONe@SomeOneElse.com>, size=1408, nrcpt=1 (queue active)
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/trivial-rewrite[1474]: warning: do not list domain MyDomain.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    Oct 12 09:03:23 MyServer amavis[1568]: (01568-04) Passed CLEAN, [194.63.252.54] [194.63.252.54] <someOne@SomeOneElse.com> -> <me@myDomain.com>, Message-ID: <5077C093.20004@SomeOneElse.com>, mail_id: 7gPmU0XPdBVc, Hits: 0, size: 957, queued_as: 421E7CC12B4, 2319 ms
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/smtp[1480]: EBFC5CC01DE: to=<me@myDomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=2.4, delays=0.06/0.01/0/2.3, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 421E7CC12B4)
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/qmgr[1398]: EBFC5CC01DE: removed
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/local[1484]: 421E7CC12B4: to=<me@myDomain.com>, relay=local, delay=0.12, delays=0.07/0.01/0/0.04, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to mailbox)
    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/qmgr[1398]: 421E7CC12B4: removed
    
    MyServer has the same name as MyDomain.com.
    When looking around a bit, I can read all my emails at /var/mail/userName. It seems like the mail is not delivered to the virtual mailboxes.

    I'm using Postfix, Dovecot and SqurrelMail (according to the tutorial).

    Does anyone have a suggestion on how to fix this?

    Thanks!
     
    Last edited: Oct 12, 2012
  2. till

    till Super Moderator

    See Here:

    Oct 12 09:03:23 MyServer postfix/trivial-rewrite[1474]: warning: do not list domain MyDomain.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains

    The problem is that a wrong hostname was used for the server. In the tutorial a subdomain like server1.mydomain.tld is used as hostname, if you use mydomain.tld instead, email will fail for all email accounts of mydomain.tld

    To fix that, edit /etc/hostname, /etc/mailname, /etc/hosts and /etc/postfix/main.cf and replace mydomain.tld with server1.mydomain.tld and restart your server.
     
  3. Tarm

    Tarm New Member

    Thanks a lot, it works great now! : - )
     

Share This Page