Outgoing Mail Setup??

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Jeremy007, Mar 5, 2018.

  1. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Hi fiends,
    I had a question regarding outgoing mail via smtp .

    My setup :
    Nginx
    Postfix & squirrellmail

    Problem :
    Outgoing Mail doesn't seem to be working. Incoming mail works properly. I have the mail setup in outlook wirh require authentication. My log shows timeout errors when trying to send mail. I also removed the "my destinations" text from postfix.

    Anyone knows the solution?
     
  2. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Here is my log

    Code:
    Mar  5 18:40:02 ams1 postfix/smtpd[27389]: connect from localhost[::1]
    Mar  5 18:40:02 ams1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=::1, lip=::1, secured, session=<7AFnp65mhJkAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar  5 18:40:02 ams1 postfix/smtpd[27389]: lost connection after CONNECT from localhost[::1]
    Mar  5 18:40:02 ams1 postfix/smtpd[27389]: disconnect from localhost[::1] commands=0/0
    Mar  5 18:45:02 ams1 dovecot: imap-login: Disconnected (disconnected before auth was ready, waited 0 secs): user=<>, rip=::1, lip=::1, secured, session=<h3hDua5m0OIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar  5 18:45:02 ams1 postfix/smtpd[27549]: connect from localhost[::1]
    Mar  5 18:45:02 ams1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=::1, lip=::1, secured, session=<d0hEua5mrJkAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar  5 18:45:02 ams1 postfix/smtpd[27549]: lost connection after CONNECT from localhost[::1]
    Mar  5 18:45:02 ams1 postfix/smtpd[27549]: disconnect from localhost[::1] commands=0/0
    Mar  5 18:45:49 ams1 postfix/qmgr[16826]: 1E6BB3EDBA: from=<[email protected]>, size=3671, nrcpt=1 (queue active)
    Mar  5 18:46:19 ams1 postfix/smtp[27557]: connect to hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.10.33]:25: Connection timed out
    Mar  5 18:46:49 ams1 postfix/smtp[27557]: connect to hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.8.33]:25: Connection timed out
    Mar  5 18:46:49 ams1 postfix/smtp[27557]: 1E6BB3EDBA: to=<[email protected]>, relay=none, delay=160270, delays=160210/0.06/60/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.8.33]:25: Connection timed out)
    Mar  5 18:50:02 ams1 dovecot: imap-login: Disconnected (disconnected before auth was ready, waited 0 secs): user=<>, rip=::1, lip=::1, secured, session=<xTEuy65mBOMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar  5 18:50:02 ams1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=::1, lip=::1, secured, session=<RZ0uy65m4JkAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar  5 18:50:02 ams1 postfix/smtpd[27750]: connect from localhost[::1]
    Mar  5 18:50:02 ams1 postfix/smtpd[27750]: lost connection after CONNECT from localhost[::1]
    Mar  5 18:50:02 ams1 postfix/smtpd[27750]: disconnect from localhost[::1] commands=0/0
     
  3. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Noone experiencing problems with outgoing mail via SMTP?
     
  4. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    you can try different domains for mail. maybe outlook is just blocking your ip or you are not able to use port 25 for outgoing connections.
     
  5. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    telnet domain1.com 25 works properly but if i try to telnet an external address i get a timeout error. I also used guerillamail to test and i also get a timeout error similar to above
     
    Last edited: Mar 11, 2018
  6. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Solution : ISP needed to unblock outgoing port 25 connections
     

Share This Page