OpenVZ container not created, symlink exists, no errros from server.sh

Discussion in 'Installation/Configuration' started by yucktoufoo, May 24, 2013.

  1. yucktoufoo

    yucktoufoo New Member

    As per title really.

    Running on OpenVZ kernel
    Code:
    Linux example.com 2.6.32-5-openvz-amd64 #1 SMP Fri May 10 09:43:55 UTC 2013 x86_64 GNU/Linux
    
    The symlink is in place...

    Code:
     ls -al|grep vz
    lrwxrwxrwx   1 root root    37 May 24 16:09 initrd.img -> boot/initrd.img-2.6.32-5-openvz-amd64
    lrwxrwxrwx   1 root root    34 May 24 16:09 vmlinuz -> boot/vmlinuz-2.6.32-5-openvz-amd64
    lrwxrwxrwx   1 root root    11 May 24 16:10 vz -> /var/lib/vz
    
    The template I created in the ISPConfig interface exists on the server...

    Code:
    sh-4.1# ls -al /vz/template/cache/
    total 153576
    drwxr-xr-x 2 root root      4096 May 24 16:12 .
    drwxr-xr-x 3 root root      4096 May 24 16:09 ..
    -rw-r--r-- 1 root root 157249640 May 22 12:11 debian-6.0-x86_64.tar.gz

    Debug shows the new record and looks to have processed it fine, the job is removed from the jobqueue...
    Code:
     /usr/local/ispconfig/server/server.sh
    24.05.2013-17:12 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig                                                                                                                                                                                               _lock
    24.05.2013-17:12 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
    24.05.2013-17:12 - DEBUG - Processed datalog_id 19
    24.05.2013-17:12 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispcon                                                                                                                                                                                               fig_lock
    finished.
    
    But there is no container created...

    Code:
    sh-4.1# vzlist
    Container(s) not found
    
    However, I can....
    Code:
    sh-4.1# vzctl create 199
    Creating container private area (debian-6.0-x86_64)
    Performing postcreate actions
    Container private area was created
    
    What could be causing this issue?

    Debian 6.0
    ISPConfig 3.0.5.2
     
  2. till

    till Super Moderator

    Seems as if the openvz server module or the plugin is not active as the debug output is too short. Please check that the openvz module and the plugin have a symlink in the mods-enabled and plugins-enabled directories pointing to the files in the *-evailable directories in /usr/local/ispconfig/server/
     
  3. yucktoufoo

    yucktoufoo New Member

    Hi till,

    The module was linked, the plugin wasn't. I've linked it now and everything is working but any idea why the link wasn't created by default?
     
  4. yucktoufoo

    yucktoufoo New Member

    I see why it wasn't linked by default, the kernel was switched to openVZ but the box wasn't bounced before ispconfig was installed, makes sense now.
     

Share This Page