Only one site is showing not 2nd one

Discussion in 'Installation/Configuration' started by 14nw0lf, May 24, 2010.

  1. 14nw0lf

    14nw0lf New Member

    Hello every buddy !!!

    I'm running two sites off ispconfig 3 Version: 3.0.2.1, with dynamic ip using dyndns.

    example of two sites

    mydomain1.com / mydomain123.com

    remotely i can access mydomain1.com fine, now when i try the 2nd one, it takes me to mydomain1.com

    any idea why this is happening :confused:?

    Do i have to set up vhosts under ispconfig 3 ? this is new to me, I already spent hours figuring this out and still no luck this is my last resort

    thank you in advanced guys

    by the way I'm NATing
     
    Last edited: May 25, 2010
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Yes, you must create vhosts in ISPConfig, one for mydomain1.com and one for mydomain123.com.
     
  3. 14nw0lf

    14nw0lf New Member

    Falko thanks for replaying buddy

    I'm not that familiar creating vhosts, could you pls guide me step by step how to do this?

    I already found some threds regarding vhosts but still can understand them

    would like to start from scratch

    What is the difference between name-based virtual hosts, IP-based hosts.

    which one is better when having dynamic ip address under a dynamic DNS solution :rolleyes:


    do i have to edit and add vhosts to the httpd.conf ?
     
    Last edited: May 25, 2010
  4. 14nw0lf

    14nw0lf New Member

    Great !!! Unable to start httpd after adding apache directive on the ispconfig interface under Web Domain/options, saved directive restarted httpd service, now is unable to restart getting syntax error messege
    :eek: WHat have I done wrong

    and now i'm unable to access ispconfig control panel

    here are my stats
    is there a way to rebuild the httpd.config file ???
     
    Last edited: May 25, 2010
  5. 14nw0lf

    14nw0lf New Member

    NEVER MIND GUYS I MANAGED TO FIX THIS HTTPD ISSUE I WAS HAVING

    I'm starting from scratch now, the only problem im currently having now is that when i try to access ispconfig interface it takes me to the test page for the apache http server ? ispconfig interface is not loading at all

    I uninstalled ispconfig and re-installed it, when browsing to port:8080 instead of taking me to the ispconfiog control panel takes me to the apache test page located in /var/www/html/

    also when restarting httpd this is what i get probably this is the reason of why i;m been taken to teh apache test page o=instead of the control panel of ispconfig

    [root@toki hust]# service httpd restart
    Stopping httpd: [ OK ]
    Starting httpd: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using toki.hush.com for ServerName
    [ OK ]


    any advised will be apreciate it - hope someone out there responds now this one is less complicated :D

    thank you all :)
     
    Last edited: May 26, 2010
  6. mike_p

    mike_p Member

    I think there's been a misunderstanding in this thread.

    To the OP... you do NOT have to write the vhost section: ISPConfig does that for you. The apache directives option is only for additional non standard directives you want added to the VirtualHost container for the site in question.

    As for your current problem, you must have changed something in the httpd config files controlled by ISPConfig.
    (note: I presume the paths will be the same for all distros: I'm quoting from a Centos setup)
    Make sure that Section 3 of your httpd.conf contains only comments and:
    Code:
    NameVirtualHost *:80
    NameVirtualHost *:443
    Include /etc/httpd/conf/sites-enabled/
    
    and that your sites-available/ispconfig.vhost file start with:

    Code:
    ######################################################
    # This virtual host contains the configuration
    # for the ISPConfig controlpanel
    ######################################################
    
    Listen 8080
    NameVirtualHost *:8080
    
    <VirtualHost _default_:8080>
      
    ...
    
    If those check out okay, then we'll have to look at other possible settings that would cause your problem.
     
    Last edited: May 26, 2010
  7. 14nw0lf

    14nw0lf New Member

    Hey mike_p thanks a million buddy I think i was misdirected here, I will take a look at the httpd.config file when i get home from work, like i stated before I managed to fixed the issue i was having with httpd not starting, the only issue I'm experiencing now is with ispconfig not showing up at all, when restarting the httpd service i get the following error
    I already edited the httpd.conf file to make sure i had my domain name next to NameServer but still receiving the same error message once httpd is restarted, i believe this is why I'm not able to surf in to the ispconfig control panel interface instead it takes me to the apache test page located in /var/www/html/ -

    will continue troubleshooting this issue when i get back home

    mike_p again thanks a lot for you time been struggling with this for a while
     

Share This Page