ns1.faultrocks.com pings but.....

Discussion in 'Installation/Configuration' started by NixerX, Apr 14, 2008.

  1. NixerX

    NixerX New Member

    www.faultrocks.com wont obviously I'm doing something wrong but IDK what.
    Admittedly, DNS has never been a talent of mine.
    I have another domain (www.jspazi.com) on the same address and configured identically. however faultrocks refuses to work. Any help would be so appreciated.

    Thank you!~

  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Did you create a dns A-Record for www in the zone faultrocks com which points to your external IP address?

    I'am not getting any answer for www.faultrocks.com at all:

    dig www.faultrocks.com

    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> faultrocks.com
    ;; global options: printcmd
    ;; connection timed out; no servers could be reached
  3. NixerX

    NixerX New Member


    So sorry that my response has been delayed. I do have an A record for fault rocks. it uses the same IP as jspazi.com.

    Look at this:
    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> ns1.faultrocks.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 56207
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1

    ;ns1.faultrocks.com. IN A

    ns1.faultrocks.com. 172792 IN A

    faultrocks.com. 172792 IN NS ns1.faultrocks.com.
    faultrocks.com. 172792 IN NS ns2.faultrocks.com.

    ns2.faultrocks.com. 172792 IN A

    ;; Query time: 28 msec
    ;; SERVER:
    ;; WHEN: Tue Apr 22 16:02:44 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 100

    I dont get what i did wrong. Im pretty sure I mimicked jspazi.com
    which works great.
    Thanls for your help
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  5. NixerX

    NixerX New Member


    I'm sorry if I don't understand. ive never heard of a glue record before.
    I didn't have to do that with www.jspazi.com the ns1.jspazi.com works just fine.
    I just thought that www.faultrocks.com would be the same. Is all this because they share the ipaddress?
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I guess your registrar set up the glue record for you.

    I see that ns1.faultrocks.com and ns1.jspazi.com as well as ns2.faultrocks.com and ns2.jspazi.com are the same servers. Why don't you just use ns1.jspazi.com and ns2.jspazi.com for the faultrocks.com zone?
  7. NixerX

    NixerX New Member


    To all that replied.

    Oddly I had to restart the bind deamon. Not from the ISPConfig GUI but from the command line. Im not sure why that is...maybe someone can throw some pointers at me for that issue.

    Once restarted the domains worked properly.

    Its funny, the solutions desperation provides :)
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Not sure either, but did you check the logs for records related to this?

Share This Page