nginx fails to start

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Rashef, Dec 19, 2013.

  1. Rashef

    Rashef New Member

    Hello,

    I followed this: http://www.howtoforge.com/how-to-us...p-fpm-and-fastcgi-with-ispconfig-3-centos-6.3

    point by point but at the end nginx fails to start.

    Code:
    # service nginx restart
    nginx: [emerg] invalid number of the map parameters in /etc/nginx/mime.types:1
    nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed
    The only way to have it starting is to comment out:
    Code:
        ## Detect when HTTPS is used
        map $scheme $https {
          default off;
          https on;
    as well as every occurrence of:

    Code:
    fastcgi_param   HTTPS                   $https;
    in /etc/nginx/sites-available/apps.vhost. Any hint?
     
  2. effect2

    effect2 New Member

    Same here...

    Please, can someone help us? Or do you maybe found a solution for this problem, Rashef? :(

    I have exactly the same issue under CentOS 6.5 (fresh installed) and nginx 1.0.15-5.el6

    nginx.conf

    Code:
    # For more information on configuration, see:
    #   * Official English Documentation: http://nginx.org/en/docs/
    #   * Official Russian Documentation: http://nginx.org/ru/docs/
    
    user              nginx;
    worker_processes  1;
    
    error_log  /var/log/nginx/error.log;
    #error_log  /var/log/nginx/error.log  notice;
    #error_log  /var/log/nginx/error.log  info;
    
    pid        /var/run/nginx.pid;
    
    
    events {
        worker_connections  1024;
    }
    
    
    http {
          ## Detect when HTTPS is used
          map $scheme $https {
          default off;
          https on;
        include       /etc/nginx/mime.types;
        default_type  application/octet-stream;
    
        log_format  main  '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '
                          '$status $body_bytes_sent "$http_referer" '
                          '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';
    
        access_log  /var/log/nginx/access.log  main;
    
        sendfile        on;
        #tcp_nopush     on;
    
        #keepalive_timeout  0;
        keepalive_timeout  65;
    
        #gzip  on;
        
        # Load config files from the /etc/nginx/conf.d directory
        # The default server is in conf.d/default.conf
        include /etc/nginx/conf.d/*.conf;
    
    }
    

    nginx.conf.default

    Code:
    #user  nobody;
    worker_processes  1;
    
    #error_log  logs/error.log;
    #error_log  logs/error.log  notice;
    #error_log  logs/error.log  info;
    
    #pid        logs/nginx.pid;
    
    
    events {
        worker_connections  1024;
    }
    
    
    http {
        include       mime.types;
        default_type  application/octet-stream;
    
        #log_format  main  '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '
        #                  '$status $body_bytes_sent "$http_referer" '
        #                  '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';
    
        #access_log  logs/access.log  main;
    
        sendfile        on;
        #tcp_nopush     on;
    
        #keepalive_timeout  0;
        keepalive_timeout  65;
    
        #gzip  on;
    
        server {
            listen       80;
            server_name  localhost;
    
            #charset koi8-r;
    
            #access_log  logs/host.access.log  main;
    
            location / {
                root   html;
                index  index.html index.htm;
            }
    
            #error_page  404              /404.html;
    
            # redirect server error pages to the static page /50x.html
            #
            error_page   500 502 503 504  /50x.html;
            location = /50x.html {
                root   html;
            }
    
            # proxy the PHP scripts to Apache listening on 127.0.0.1:80
            #
            #location ~ \.php$ {
            #    proxy_pass   http://127.0.0.1;
            #}
    
            # pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000
            #
            #location ~ \.php$ {
            #    root           html;
            #    fastcgi_pass   127.0.0.1:9000;
            #    fastcgi_index  index.php;
            #    fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  /scripts$fastcgi_script_name;
            #    include        fastcgi_params;
            #}
    
            # deny access to .htaccess files, if Apache's document root
            # concurs with nginx's one
            #
            #location ~ /\.ht {
            #    deny  all;
            #}
        }
    
    
        # another virtual host using mix of IP-, name-, and port-based configuration
        #
        #server {
        #    listen       8000;
        #    listen       somename:8080;
        #    server_name  somename  alias  another.alias;
    
        #    location / {
        #        root   html;
        #        index  index.html index.htm;
        #    }
        #}
    
    
        # HTTPS server
        #
        #server {
        #    listen       443;
        #    server_name  localhost;
    
        #    ssl                  on;
        #    ssl_certificate      cert.pem;
        #    ssl_certificate_key  cert.key;
    
        #    ssl_session_timeout  5m;
    
        #    ssl_protocols  SSLv2 SSLv3 TLSv1;
        #    ssl_ciphers  HIGH:!aNULL:!MD5;
        #    ssl_prefer_server_ciphers   on;
    
        #    location / {
        #        root   html;
        #        index  index.html index.htm;
        #    }
        #}
    
    }
    
    Thank you.
     
  3. Fertrius

    Fertrius New Member

    In both of you, you are missing "}", like this:

    map $scheme $https {
    default off;
    https on;
    }
     

Share This Page