new server no login page

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Steffan, Jan 10, 2018.

  1. Steffan

    Steffan Member

    Hello followed the perfect server installation centos 7 (only did not install php 5 only php 7
    Server is working fine but ispconfig is not showing up.
    netstat:
    tcp 0 0 0.0.0.0:8000 0.0.0.0:* LISTEN 4004/httpd

    /etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost
    Listen 8000
    NameVirtualHost *:8000
    <VirtualHost _default_:8000>

    But when i go to https://domein:8000 or https://ipadress:8000
    im getting the centos default page
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Did you try to use the Ip address instead of the domain?
     
  3. Steffan

    Steffan Member

  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Strange, try to grep for 8000 in the apache config directory just to ensure that the port is not used in any other file:

    grep -r 8000 /etc/httpd/
     
  5. Steffan

    Steffan Member

    no it is
    if you like i can give you access. the server is still clean

    grep -r 8000 /etc/httpd/
    /etc/httpd/conf/sites-available/ispconfig.vhost:Listen 8000
    /etc/httpd/conf/sites-available/ispconfig.vhost:NameVirtualHost *:8000
    /etc/httpd/conf/sites-available/ispconfig.vhost:<VirtualHost _default_:8000>
    /etc/httpd/conf/sites-available/ispconfig.vhost: Header always add Strict-Transport-Security "max-age=15768000"
    /etc/httpd/conf/sites-available/ispconfig.vhost: SSLStaplingCache shmcb:/var/run/ocsp(128000)
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Hmm. realy strange. Did you try to restart the server? I know it's not windows, but sometimes it helps on Linux as well when there is a process locked in a way that it refuses to reload it's config :)
     
  7. Steffan

    Steffan Member

    i did several times.
    even reinstalled ispconfig a few minutes ago.

    but look slike some other problems is going on.
    just noticed after a reboot (this a vps)
    that all dirs in /run are created as root so mariadb etc wont start after a reboot.

    time to start from scratch i think.
     
  8. sijmenNL

    sijmenNL New Member HowtoForge Supporter

    same here reinstalled it twice with debian 9 howto
    Linux console 4.9.0-5-amd64 #1 SMP Debian 4.9.65-3+deb9u2 (2018-01-04) x86_64

    Steffan can you try to restart apache2
    and than try it again
     
    Last edited: Jan 11, 2018
  9. Steffan

    Steffan Member

    on this moment im reinstalling the server but still have the problem that /var/run/amavisd etc all are created as root so no pid files can be created.
    Very strange.
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    That's setup by the amavis Debian package and not by ispconfig, so if it's wrong, then there might be a bug in the Debian package.

    Maybe I find the time to do an installation from scratch on Debian 9 today to see if it works here.
     
  11. Steffan

    Steffan Member

    well shoot me :-(
    installed the vps from scratch (centos 7)
    to be shure that it is not a ssl problem i disables ssl

    but again (after restarts, reboots etc the defaukt centos page is loaded.

    "GET / HTTP/1.1" 403 5312 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.132 Safari/537.36"
    "GET /noindex/css/fonts/Light/OpenSans-Light.woff HTTP/1.1" 404 564 "http://xxx:8000/noindex/css/open-sans.css" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.132 Safari/537.36"

    put a index.html in
    /var/www/ispconfig/
    but The requested URL /index.html was not found on this server.

    :-(
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    I made s small test on my debian 9 system (perfect server apache):

    vi /etc/apache2/sites-available/ispconfig.vhost

    changed:

    Listen 8000
    NameVirtualHost *:8000

    <VirtualHost _default_:8000>

    it was 8080 before that, then:

    service apache2 restart

    and ispconfig opens fine on new port 8000

    https://192.168.1.100:8000/login/
     
  13. Steffan

    Steffan Member

    this is centos 7 no debian
    ====================
    Listen 8080
    NameVirtualHost *:8080

    <VirtualHost _default_:8080>
    ServerAdmin [email protected]
    ....


    netstat -tulpn
    Active Internet connections (only servers)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 0.0.0.0:110 0.0.0.0:* LISTEN 439/dovecot
    tcp 0 0 0.0.0.0:143 0.0.0.0:* LISTEN 439/dovecot
    tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 1/init
    tcp 0 0 0.0.0.0:8080 0.0.0.0:* LISTEN 1499/httpd

    restarted httpd/ rebooted server

    but still i get redirected to /var/www/html
     
  14. Steffan

    Steffan Member

    sijmenNL likes this.
  15. Steffan

    Steffan Member

    sijmenNL likes this.

Share This Page