New install in vm having issue with setting phpmyadmin password

Discussion in 'Installation/Configuration' started by pluider, Jun 4, 2010.

  1. pluider

    pluider New Member

    I get

    mysqladmin -h -u root password abcdef
    mysqladmin: connect to server at '' failed
    error: 'Host '' is not allowed to connect to this MySQL server'

    if I telnet localhost 3306 I get a connect

    [[email protected] compileuser]# telnet localhost 3306
    Connected to localhost.localdomain (
    Escape character is '^]'.
    5.0.7hBOI^~"(,APO{?e_,^tNfConnection closed by foreign host.
    [[email protected] compileuser]#

    Also a few steps later the phpmyadmin.conf doesn't exist.

    Any help is appreciated..

    I've been following the centos 5.4 perfect server guide for the ispconfig 3 install pretty much to the letter I believe. NOTE: This is running on a 32 bit system.
    Last edited: Jun 4, 2010
  2. pluider

    pluider New Member

    Some additional info.

    I tried the setting of the mysqladmin password again incase I messed something up and get the following.

    mysqladmin -u root password abcdefg
    mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'
  3. maced0n

    maced0n New Member

    To log in , type:

    mysql -uroot -p

    and enter password when prompted

  4. pluider

    pluider New Member

    phpmyadmin missing

    If i connect to the mysql it works. So it seems the password got set. The next step is to edit the phpmyadmin but the conf file is no where on the system. Going back to the earlier install of all the packages it looks like its not there.

    yum install phpmyadin returns.

    [[email protected] conf.d]# !310
    yum install ntp httpd mysql-server php php-mysql php-mbstring php-mcrypt phpmyadmin
    Loaded plugins: fastestmirror
    Loading mirror speeds from cached hostfile
    * addons:
    * base:
    * extras:
    * updates:
    Setting up Install Process
    Package ntp-4.2.2p1-9.el5.centos.2.1.i386 already installed and latest version
    Package httpd-2.2.3-43.el5.centos.i386 already installed and latest version
    Package mysql-server-5.0.77-4.el5_5.3.i386 already installed and latest version
    Package php-5.1.6-27.el5.i386 already installed and latest version
    Package php-mysql-5.1.6-27.el5.i386 already installed and latest version
    Package php-mbstring-5.1.6-27.el5.i386 already installed and latest version
    Package php-mcrypt-5.1.6-15.el5.centos.1.i386 already installed and latest version
    No package phpmyadmin available.
    Nothing to do

    So where do I get it? and Install it.
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  6. pluider

    pluider New Member

    Update on issue

    That seems to be a normal error after you set the password. I thought I mucked up my install badly so I installed a new centos 5.4 and re-did everything in the perfect server how to to the letter. It seemed to work much better.

    Just a suggestion but if there are normal errors like that maybe include them in the tutorial. There were a couple of other places that the specfied file was empty and I thought I'd messed up cause there was nothing the file or it was created new when I entered the vi command. Someplaces it does that but not all.

    Thanks for your helpful hints and such.

Share This Page