Network mount backup path

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Stelios, Oct 24, 2020.

Tags:
  1. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    /usr/local/ispconfig/server/scripts/backup_dir_umount.sh:
    Code:
    #!/bin/bash
    umount /var/backup # or whatever your path is
    
    and set the same permissions as for the mount-file
     
  2. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    Thanks Florian. The problem in my case is that MySQL backups are not generating at all.
    Mounted or not the directory doesn't produce anything.

    How on earth I can troubleshoot this?

    Is it any file that logs something when I hit to create manual the database so I can look for any info?
     
    Last edited: Oct 25, 2020
  3. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    usually, the databases are not backup when you did not assign a website to the database.
     
  4. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    I'm not sure I follow you. What do you mean to assign a website to the database?

    Example:
    I've added a client with backup enabled every X days. There is a web site on that client with DB user/db and assigned to it. Web backups are creating fine but no DB backups.
    Even when I hit manually to get a DB backup apart from the message that is running nothing is happening.
     
  5. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    Further to my post, the DB backups used to work before I upgrade to 3.2.
     
  6. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    When I run manually the backup from the terminal I get no errors but also no DB files under backup:

    Code:
    [email protected]:~# php /usr/local/ispconfig/server/backup-now.php --id=21 --type=mysql
    Making backup of website id=21, type=mysql, please wait...
    All operations finished, status success.
    The above runs only if I do it within the webserver that the DB/site is hosted. If I run the same from the DB server I get:

    ERROR - Failed to make backup of type mysql, because no information present about requested domain id 21
    All operations finished, status failed.
     
  7. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Can you check the ispconfig database on that db server, to see which information is(n't) present?
     
  8. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    Which table exactly Thom? I had a quick look on the clients table and on both DB servers it seems to be only the accounts that are on the DB1 server; no client ids at all that should exist on db2.
     
  9. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    Ignore my last post; that table holds the clients name which are all ok. Which tables should I look?
     
  10. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    web_backup, web_database and web_domain. If you share any content, make sure to remove sensitive info.
     
  11. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    web_backup is empty.
    web_database has 4 entries; the proper ones like my DBs on that server
    web_domain is also empty

    If you need the content of the web_database table please let me know.
     
  12. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Thanks. I think the problem is that the web_domain table is empty, while the backup scripts expects the domain info to be there. It is normal that the web_domain table is empty, so not a error on your setup.

    This is the GitLab issue: https://git.ispconfig.org/ispconfig/ispconfig3/-/issues/5867

    I will ping Marius there to discuss what's the best thing to do.
     
  13. Stelios

    Stelios Member HowtoForge Supporter

    Thanks Thom, I will continue the discussion in git
     
    Th0m likes this.

Share This Page