need DHCP help (Ubuntu 8.10)

Discussion in 'Server Operation' started by Hoss212, Mar 2, 2009.

  1. Hoss212

    Hoss212 New Member

    Sry if this is in wrong topic.
    Ok I have looked at many guides and forums and have configured my files as follows:

    #The loopback interface
    auto lo
    iface lo inet loopback
    # The primary network interface
    auto eth0
    iface eth0 inet dhcp
    Code:           localhost                   localhost      Server1
    (IPv6 info not relevant)
    Those are all the configs that come to mind if you need any more just ask.

    The problem im having is that when i restart my networking with /etc/init.d/networking restart i get this error.

    Listening on LPF/eth0/00:13:72:d0:4f:bd
    Sending on LPF/eth0/00:13:72:d0:4f:bd
    Sending on Socket/fallback
    DHCPDISCOVER on eth0 to port 67 interval 3
    (it repeat line above this 8 times at different interval numbers)
    No DHCPOFFERS received.
    No working leases in persistent database - sleeping
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I guess there's no DHCP server in your network.
  3. Hoss212

    Hoss212 New Member

    Ok so then how should i configure the network to get a connection?
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Do you have a router in your network? Normally you can enable a DHCP server on your router (through the router's web interface).
  5. matey

    matey New Member

    I had a similar problem and I noticed there were 3 NICs on the server, so I changed the eth0 to eth2 (or whichever is connected or just plug the cable to the right one) and the problem was solved.

Share This Page