my webmai and mail client can't login yet .

Discussion in 'General' started by flourishing, Dec 7, 2005.

  1. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    mybox is rhel4 . and i installed apt-get . so i followed perfect install fc4.

    and when i install mail server i havnot found the article said that imap . i only found cyrus-imapd , and i vi ed a file in etc to set ipop3 pop3d port opened.

    and as the article said. telnet localhost 25 seems ok.

    but now i can't loggin webmail .i can login by web ftp. and i used [email protected] test login webmail that i trust the username and password are ok. log file confirmed that.

    below is the logfile .

    Code:
    Dec  8 01:35:28 freelamp pop3[774]: accepted connection
    Dec  8 01:35:29 freelamp master[2298]: about to exec /usr/lib/cyrus-imapd/pop3d
    Dec  8 01:35:29 freelamp pop3[2298]: executed
    Dec  8 01:35:29 freelamp pop3[774]: login: freelamp [127.0.0.1] web6_test plaintext User logged in
    Dec  8 01:35:32 freelamp pop3[774]: Unable to locate maildrop for web6_test: Mailbox does not exist
    Dec  8 01:35:32 freelamp master[713]: process 774 exited, status 0
    
     
  2. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    i found a tip from google. and two lines after imapd.conf, and now it works . i can login . and also i can send out . but can't receive mail . and advices?

    Code:
    autocreatequota: -1
    createonpost: yes 
    but i don't know what they mean. and also i was wondering . autocreatequota =-1 looks means some disk quota is this setting will effect the ispconfig mailbox quota ?

    thanks
     
    Last edited: Dec 7, 2005
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you enable/disable Maildir in Management -> Server -> Settings -> Email? Try to change that setting.
     
  4. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    i have enabled that checkbox.
    and the Maildir looks there .

    Code:
    [[email protected] web6_test]# pwd
    /home/www/web6/user/web6_test
    [[email protected] web6_test]# ls -al
    total 128
    drwxr-xr-x  4 web6_test web6  4096 Dec  8 01:33 .
    drwxr-xr-x  3 apache    web6  4096 Dec  8 01:33 ..
    -rw-r--r--  1 root      root   544 Dec  8 01:35 .antivirus.rc
    -rw-r--r--  1 root      root   748 Dec  8 01:35 .autoresponder.rc
    -rw-r--r--  1 root      root    22 Dec  8 01:35 .bounce-exceed-quota.txt
    -rw-------  1 web6_test web6    24 Dec  8 01:35 .forward
    -rw-r--r--  1 root      root 67866 Dec  8 01:35 .html-trap.rc
    -rw-r--r--  1 root      root  3889 Dec  8 01:35 .local-rules.rc
    drwx------  2 web6_test web6  4096 Dec  8 01:33 Maildir
    -rw-r--r--  1 root      root   180 Dec  8 01:35 .mailsize.rc
    -rw-r--r--  1 root      root   437 Dec  8 01:35 .procmailrc
    -rw-r--r--  1 root      root  2664 Dec  8 01:35 .quota.rc
    -rw-r--r--  1 root      root  1146 Dec  8 01:35 .spamassassin.rc
    -rw-r--r--  1 root      root  1641 Dec  8 01:35 .user_prefs
    -rw-r--r--  1 root      root     0 Dec  8 01:35 .vacation.msg
    drwxrwxr-x  2 web6_test web6  4096 Dec  8 01:33 web
    [[email protected] web6_test]#
    
    falko,can you tell me that tip from google will change my box something ?
     
    Last edited: Dec 8, 2005
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    If you followed the perfect setup nstructions, your google tip is not nescessray.

    Are there any files in:

    /home/www/web6/user/web6_test/Maildir/new/
    /home/www/web6/user/web6_test/Maildir/cur/

    if not, please post the output of:

    ls -la /var/spool/mail/

    Do you have a co-domain test.com (host is empty!) in the ispconfig website www.test.com?
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Have you also tried with Maildir disabled?
     
  7. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    [[email protected] Maildir]# ls -al
    total 8
    drwx------ 2 web6_test web6 4096 Dec 8 01:33 .
    drwxr-xr-x 4 web6_test web6 4096 Dec 8 01:33 ..

    there is no file directory in Maildir, maybe this is the problem.


    and i have the true domain name jmugs981.org and the dns server is this server which runing ispconfig . and it works fine. and i create a dmain name . test.jmugs981.org. also fine .
     
  8. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    i have tried . disabled then try webmail can't login. enable also can't login.

    make me crazy.

    thank you for you guys' s help.
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I think that Cyrus is the problem. Try to remove it and install another POP3 server such as Courier. Maybe dovecot will also do ( http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1432 ).

    When you have Maildir enabled and send a mail to yourself, what's the output of

    Code:
    ls -la /home/www/web6/user/web6_test/Maildir
    afterwards? At least the mails should arrive in there.
     
  10. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    when i send a mail the dir you said /home/www/web6/user/web6_test/Maildir
    have nothing.

    below is the maillog.
    Code:
    Dec  9 01:39:41 freelamp postfix/smtp[26478]: DD14C3459F: to=<[email protected]>, relay=isvwlx.qingdao.gov.cn[202.110.193.32], delay=1, status=sent (250 ok)
    Dec  9 01:39:41 freelamp postfix/qmgr[26313]: DD14C3459F: removed
    Dec  9 01:39:56 freelamp pop3[26340]: accepted connection
    Dec  9 01:39:56 freelamp master[26483]: about to exec /usr/lib/cyrus-imapd/pop3d
    Dec  9 01:39:56 freelamp pop3[26483]: executed
    Dec  9 01:39:57 freelamp pop3[26340]: login: [58.212.82.94] web7_test plaintext User logged in
    Dec  9 01:40:00 freelamp pop3[26340]: Unable to locate maildrop for web7_test: Mailbox does not exist
    Dec  9 01:40:07 freelamp master[20463]: process 26340 exited, status 0
    
     
  11. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    as the advices i removed cyrus-imapd. and installed dovcat . service has been started . and checked, found that it can send out . but can't receive.

    too bad.

    also i tried to add a system user . but problem is same can't receive but can send out.

    any more help .
     
  12. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    and i found that , all the mail from the other maiserver sended out are returned back . why ?maybe this is a key to this problem
     
  13. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is there an error message in the returned mails? What's in the mail log?
     
  14. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    here is the msg
    Code:
    This  is  the  Postfix  program  at  host  mx2.qingdao.cn.
     
    I'm  sorry  to  have  to  inform  you  that  the  message  returned
    below  could  not  be  delivered  to  one  or  more  destinations.
     
    For  further  assistance,  please  send  mail  to   <postmaster >
     
    If  you  do  so,  please  include  this  problem  report.  You  can
    delete  your  own  text  from  the  message  returned  below.
     
    The  Postfix  program
     
    <[email protected] >:  host  jmugs981.org[211.144.137.88]  said:  554
            <[email protected] >:  Relay  access  denied  (in  reply  to  RCPT  TO  command)
     
    Reporting-MTA:  dns;  mx2.qingdao.cn
    Arrival-Date:  Fri,    9  Dec  2005  02:40:39  +0800  (CST)
     
    Final-Recipient:  rfc822;  [email protected]
    Action:  failed
    Status:  5.0.0
    Diagnostic-Code:  X-Postfix;  host  jmugs981.org[211.144.137.88]  said:  554
            <[email protected] >:  Relay  access  denied  (in  reply  to  RCPT  TO  command)
     
     
  15. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  16. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    :mad:

    i reinstalled my ispconfig.
    and now dns works fine.
    but mail .....
    i create a client test , and a website test . create a mail user tt.
    [email protected] user web1_tt passwd tt .

    and now user tt can login from webmail or web client such as outlook .

    mail send out works fine. but can't receive mail . and i tried to send a mail to [email protected] from the other mail server .
    but i can't receive it . and the mail used to send the mail has no message , seems has sended the mail
    also i have tried to enable and disable in server settings that mail dir.
    i checked virtusertable and the local-host-names seems ok .tt is on the virtuesertable and jmugs981.org in local-host-named .

    what can i do?
     
  17. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is 211.144.137.88 your public IP address? You don't have an MX record for jmugs981.org.

    If your server is in a local network behind a router: did yiu forward port 25 from your router to your server?
    Do you see anything in the mail log when you send a mail to [email protected]? I suggest that you run
    Code:
    tail -f /path/to/maillog
    and then send a mail to that email address and have a look what happens in your log.
     
  18. flourishing

    flourishing ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    see.
    this is the log when i use [email protected] to send a mail to [email protected]

    Code:
    Dec 10 21:29:35 freelamp postfix/qmgr[11253]: 0066B34598: from=<[email protected]>, size=1785, nrcpt=1 (queue active)
    Dec 10 21:29:35 freelamp postfix/smtp[17495]: 0066B34598: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=none, delay=1, status=bounced ([freelamp.jmugs981.org]: Name or service not known)
    Dec 10 21:29:35 freelamp postfix/cleanup[17493]: BEA6D3459A: message-id=<[email protected]>
    Dec 10 21:29:35 freelamp postfix/qmgr[11253]: BEA6D3459A: from=<>, size=3647, nrcpt=1 (queue active)
    Dec 10 21:29:35 freelamp postfix/qmgr[11253]: 0066B34598: removed
    Dec 10 21:29:38 freelamp postfix/smtp[17498]: BEA6D3459A: to=<[email protected]>, relay=isvwlx.qingdao.gov.cn[202.110.193.32], delay=3, status=sent (250 ok)
    Dec 10 21:29:38 freelamp postfix/qmgr[11253]: BEA6D3459A: removed
    
    but i can't see anything error.

    and also [email protected] doensn't have any msg returned such as deleve failed or the err else.

    and this pic shows the mx i set. does it has a problem?
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      12.2 KB
      Views:
      202
  19. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    There's the error: I guess freelamp.jmugs981.org is your hostname. Create an A record for it that points to your server.

    You should use a FQDN like mail.example.com instead of an IP address as mail server. And, of course, your name server (the ISPConfig server) must be authoritative for your domain otherwise you can create as many records as you want, but it will have no effect...
     
  20. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    And if you enter it like this, the MX record is for email addresses like ...@mx.jmugs981.org. In most cases the host field for the MX records must be empty!
     

Share This Page