My Named service isn't working properly

Discussion in 'Installation/Configuration' started by all, Feb 24, 2011.

  1. all

    all New Member

    Hi,

    I have setup two name servers

    ns1.example.com x.x.x.183
    ns2.example.com x.x.x.184

    cat pri.example.com

    $TTL 86400
    @ IN SOA ns1.example.com. mail.example.com. (
    2011022413 ; serial, todays date + todays serial #
    8800 ; refresh, seconds
    7200 ; retry, seconds
    604800 ; expire, seconds
    86400 ) ; minimum, seconds
    ;

    mail A x.x.x.142
    ns1 A x.x.x.183
    www A x.x.x.142
    example.com. A x.x.x.142
    example.com. MX 10 mail.xpert-zone.com.
    example.com. NS ns1.xpert-zone.com.
    example.com. NS ns2.xpert-zone.com.


    [[email protected] named]# dig localhost

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_5.3 <<>> localhost
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 61992
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;localhost. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    localhost. 10800 IN A 127.0.0.1

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
    ;; WHEN: Thu Feb 24 21:05:25 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 43




    [[email protected] named]# dig yahoo.com

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_5.3 <<>> yahoo.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 25941
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 7, ADDITIONAL: 7

    ;; QUESTION SECTION:
    ;yahoo.com. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    yahoo.com. 20950 IN A 72.30.2.43
    yahoo.com. 20950 IN A 98.137.149.56
    yahoo.com. 20950 IN A 209.191.122.70
    yahoo.com. 20950 IN A 67.195.160.76
    yahoo.com. 20950 IN A 69.147.125.65

    ;; AUTHORITY SECTION:
    yahoo.com. 172150 IN NS ns2.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns1.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns5.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns4.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns3.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns6.yahoo.com.
    yahoo.com. 172150 IN NS ns8.yahoo.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.yahoo.com. 170304 IN A 68.180.131.16
    ns2.yahoo.com. 170304 IN A 68.142.255.16
    ns3.yahoo.com. 170304 IN A 121.101.152.99
    ns4.yahoo.com. 170303 IN A 68.142.196.63
    ns5.yahoo.com. 170304 IN A 119.160.247.124
    ns6.yahoo.com. 170334 IN A 202.43.223.170
    ns8.yahoo.com. 170354 IN A 202.165.104.22

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
    ;; WHEN: Thu Feb 24 21:06:01 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 345


    but dig example.com

    [[email protected] named]# dig example.com

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_5.3 <<>> example.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 18306
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;example.com. IN A

    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
    ;; WHEN: Thu Feb 24 21:06:17 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 32




    where example.com is my domain.

    Regards
    All
     
  2. all

    all New Member

    lame server resolving 'example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'www.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    lame server resolving 'example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.183#53
    lame server resolving 'ns1.example.com' (in 'example.com'?): x.x.x.184#53
    "/var/named/chroot/var/named/data/named.run" 285L, 23903C


    these are logs any help?
     
  3. all

    all New Member

    no problem i fixed it multiple issues with ispconfig though
     
    Last edited: Feb 24, 2011

Share This Page