multiple webs with HTTPS on single IP

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by Honza, Jan 10, 2014.

  1. Honza

    Honza Member HowtoForge Supporter

    Hi,
    I would like to know what is the "best practice" with ISPConfig with regards to use multiple webs (domains) that use HTTPS but have only one IP available.

    (for me) the solution seems to be to run HTTPS for other websites on different ports like the administration runs on 8080.

    Is it easy to configure? How can I do it? Is there any better way how to solve this - I mean have HTTPS available on multiple webpages with single IP address?

    Thank you in advance!

    P.S. It's not about money - OVH simply refuses to rent me additional IP addresses for my VPS located in Canada and dedicated servers in Canada are not available for rent at all.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    ISPConfig supports SNI and SNI is enabled by default, so you can run multiple ssl websites out of the box. All current Webbrowsers support SNI, only very old versions on windows XP dont support it.
     
  3. Honza

    Honza Member HowtoForge Supporter

    Thank you very much for quick input though it doesn't seem to work with multiple webpages - when I use SSL for multiplewebsites it keeps loading different content.

    Is it possible that the problem is connected with my rewrite rules stored in .htaccess which enforces the usage of SSL?

    Code:
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{SERVER_PORT} 80 
    RewriteRule ^(.*)$ https://bug.domain.net/$1 [R,L]
    Thanks!
     
    Last edited by a moderator: Jan 13, 2014
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It works fine with multiple website, if it loads wrong content, then there is most likely a problem with your setup or your browser is very old. see list of browsers that support sni here:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Name_Indication

    Did you select the same IP address (not *) in all websites in the ipv4 field in ispconfig?

    Please try this rule instead:

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

    you dont have to set any URL's in this rule.
     
  5. Honza

    Honza Member HowtoForge Supporter

    No I did not - I selected *, I will try with same IP address.

    OK, will try and report back - thanks!
     
  6. Honza

    Honza Member HowtoForge Supporter

    I confirm that now it works. Thanks a lot till!
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Thank you for reporting back your success!
     

Share This Page