multiple IPs and Vhosts_ispconfig.conf

Discussion in 'Installation/Configuration' started by jag7720, Feb 13, 2008.

  1. jag7720

    jag7720 New Member

    My server has 6 IPs. All bound to one NIC eth0 thru eth0:4

    All ping and respond and are usable.

    I was only using one IP for all virtual hosts when I first installed SIPConfig.

    I added the rest of the IPs to the server IP List and set one of the sites to use one of the additional IPs. When I try to access that site it goes to a "shared IP" page (/var/www/sharedip)

    Here is the top of my Vhosts_ispconfig.conf with the additional IPs in it

    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.82:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.82:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.83:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.83:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.84:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.84:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.85:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.85:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.86:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.86:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    NameVirtualHost 66.xxx.xxx.87:80
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.87:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    #
    #
    
    All the sites set to use the main IP 66.xxx.xxx.82 work. But the one site that is set to use an additional IP 66.xxx.xxx.83 only goes to the shared ip page.

    What is ISPConfig doing/not doing to make this not happen? Should ISPConfig do something to make this work? or is this a manual edit?

    Here is the vhost that is not working... ISPConfig did this

    Code:
    ######################################
    # Vhost: www.domain.com:80
    ######################################
    #
    #
    <VirtualHost 66.xxx.xxx.83:80>
    ServerName www.domain.com:80
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot /var/www/web10/web
    ServerAlias domain.com
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
    
    etc...
    
    DNS is functioning as it should.

    Can someone help me figure this out?

    Thanks
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The setup and config files are all fine. Please double check that www.domain.com points really to the IP that you selected for the vhost.
     

Share This Page