Multi site set up

Discussion in 'General' started by dumper, Jan 26, 2012.

  1. dumper

    dumper New Member

    hello just joined and hate for my first post to be a support question :)

    Issue i have at the moment i bought a server from ovh with ISPconfig 3 64bit (Debian 6 Squeeze) (BETA) OS Kernel 2.6.38.2-grs (OVH) preinstalled with the view of running 2 sites on the server, now site 1 is fully set up and working fine problem i have is site 2 done everything i did while setting up site 1 isp config made all the folders etc its showing in /etc/apache2/sites-available so everything looks good but site 2 domain

    has 2 A records set

    HOST NAME
    @ XXX.XX.XXX.XXX <-- servers ip addy
    www XXX.XX.XXX.XXX <-- servers ip addy

    and is pointing to site 1 cant get it to point to site 2 i have isp config on another server a friend installed for me and it works perfectly with no issues but on this new server i just cant get it to work with multi sites just seems to always point to site 1, i have searched the forum and could not find a answer so if anyone has had the same problem or knows what the issue could be i could really use your help owner of site 2 is not happy lol thanks

    I think i may have posted this in the wrong section if i have could it please be moved to the right section many thanks
     
    Last edited: Jan 26, 2012
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please check the site settings and ensure that you do not mix * and IP in websites. So wither select * for all sites or the ip address for all sites in the website settings and dont mix that on a server. If you e.g. select the IP for one site and * for other sites, then all requests will be redirected to the site where the IP is selected as the IP is a "stringer" match then a * wildcard in apache.
     
  3. dumper

    dumper New Member

    when you say check the site setting do you mean the file site2.net.vhost in the sites-available folder?

    if so the files look like this

    site 1

    Code:
    <VirtualHost XXX.XX.XXX.XXX:80>
          DocumentRoot /var/www/site1.com/web
      
        ServerName site1.com
        ServerAlias www.site1.com
        ServerAdmin [email protected]
    
        ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/site1.com/error.log
    site 2

    Code:
    <VirtualHost *:80>
          DocumentRoot /var/www/site2.net/web
      
        ServerName site2.net
        ServerAlias www.site2.net
        ServerAdmin [email protected]
    
        ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/site2.net/error.log
    there is more in the vhost file but thats the only part with any relation to the ip address
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    No, I meant: Login to ispconfig, click on sites in the upper menuy and then click on the website.
     
  5. dumper

    dumper New Member

    right i see they both look the same and the IP-Address dropdown only has * selectable
     

    Attached Files:

  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    But you selected the ip address for one site and * for the other one, thats visible in your vhost. So you have to switch both sites to * or both sites to IP and dont mix that! If the ip is shown only in one site, then you most likely assigend it excluisevly to one client under system > server IP. To make it visible for all clients, edit the IP and deselect the client.
     
  7. dumper

    dumper New Member

    i get it now ip was not set right so both sites was pointing to customer 1 i have it working now thanks for the help till i have made a small donation as a thank you for the support given :)
     
  8. dumper

    dumper New Member

    strange this problem has come back site 2 is pointing to site 1 again nothing has been changed :confused:
     
  9. zbuzanic

    zbuzanic New Member

    Maybe just a page cache? Try to reload web page with CTRL + F5?
    Anyway, do not mess with IP's in ISPConfig, I had the same problem when I tried ISPConfig, then found out that it's not good to select IP for websites, and use * for other sites. If it's possible delete sites and add them again...
     
  10. dumper

    dumper New Member

    it seems to have sorted its self out strange was not working for like a week then it just started working again :D
     

Share This Page