Multi server, domain does not find email server

Discussion in 'General' started by rodrigosarri, Nov 9, 2021.

  1. rodrigosarri

    rodrigosarri Member

    Hello everybody, How are you? I have two servers using ISPConfig, on server A there are Email, DNS, Web and Database services and on server B only Web and Database services.

    Server A: 209,239.122,148
    Server B: 148.72.150.171

    One of the domains, although I point to the mail server (server A), the ip address is still server B. Some information.

    upload_2021-11-9_7-54-26.png

    However, the mailbox remains on the other server.

    upload_2021-11-9_7-55-20.png

    dig command @localhost joyber.com.br

    Code:
    [email protected]:~# dig @localhost joyber.com.br
    
    ; <<>> DiG 9.9.5-9+deb8u19-Debian <<>> @localhost joyber.com.br
    ; (1 server found)
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 49462
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2
    
    ;; OPT PSEUDOSECTION:
    ; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
    ;; QUESTION SECTION:
    ;joyber.com.br.                 IN      A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    joyber.com.br.          3600    IN      A       148.72.150.171
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    joyber.com.br.          3600    IN      NS      usve255032.serverprofi24.com.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    usve255032.serverprofi24.com. 59155 IN  A       209.239.122.148
    
    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Tue Nov 09 10:46:55 UTC 2021
    ;; MSG SIZE  rcvd: 116
    Thanks for any help and if you have any other information I can provide to help investigate the case, please let me know.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please have a look here at the test result at intodns:

    https://intodns.com/joyber.com.br

    There seems to be some problems with your name server setup, the name servers set in the domain registry do not match the NS records of the zone, as far as I can see.
     
  3. rodrigosarri

    rodrigosarri Member

    Many thanks for the reply.
    I looked at some things in the registry provider and they are added as follows

    upload_2021-11-9_9-12-1.png

    And in the server configuration is marked as DNS server

    upload_2021-11-9_9-26-33.png

    This domain has the same problem as the other one, however the mail server is correct.
    https://intodns.com/satelite.app.br

    upload_2021-11-9_9-29-23.png

    upload_2021-11-9_9-30-4.png

    I don't know if this could be the problem, but the domain: joyber.com.br is an aliasdomain

    upload_2021-11-9_9-31-21.png

    Thank you again
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Take a look at the NS records of the zone, the data field. There you say the nameserver is usve2.... but at the domain registry you say that the name servers are ns1.joyber.com.br and ns2.joyber.com.br, that's the inconsistency intodns complains about. Edit the 2 NS records and set the same name servers that you use at the domain registry. You might also want to check out this guide: https://www.howtoforge.com/tutorial/setting-up-your-own-name-service-with-ispconfig/
     
    rodrigosarri likes this.

Share This Page