Multi node not updating

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Fumble, Apr 26, 2016.

  1. Fumble

    Fumble Member


    I got an issue with a multi node infrastructure. I have a master, and 4 nodes. Node1 and node2 in mirror, and node3 and 4 in mirror.
    Those nodes are web server.

    If I update the configuration for Node3, it is well updating on both node.

    If I update the configuration (adding web domain and stuff) on Node1, none of Node1 or 2 are updated...

    I don't see why. They both used to works, but I don't know till when it stop working...

    I Can connect to the master server from all Nodes thru MySQL.

    I got nothing in the logs...

    I already try an update with reconfiguration of the right.

    Any help will be appreciated!
    Last edited: Apr 26, 2016
  2. Fumble

    Fumble Member

    I checked a little bit more...

    I got no error in the master sys_datalog table.
    The master web_domain table is well updated.
    The slave (Node1 and 2) database is not updated at all...

    Is it possible to force an update of the slave from the master. And create the missing config file on the slave, regarding is updated database?
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Use the ispconfig debug function to see why the slaves dont get the changes.
  4. Fumble

    Fumble Member

    Thank you very much for the answer, I already set the master log level to "debug".
    All I got is :

    Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

    Every minute. Not sure what that means. Am I suppose to set "Node1" in debug instead of master?

  5. Fumble

    Fumble Member

    Hello again,
    I got this in the logs:

    Replication failed. Error: (web_database_user) in MySQL server: (localhost) The MySQL server is running with the --read-only option so it cannot execute this statement
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    So MySQL is not writable n this node and that's why ispconfig can not add something to the database. Check your MySQL config to find out why this node is read-only.
  7. Fumble

    Fumble Member

    I set "GLOBAL read_only" to false, and got no more error.

    Replication seems to work...

    Thanks a lot!

Share This Page