Moving ISPconfig

Discussion in 'Installation/Configuration' started by juampi, Feb 24, 2006.

  1. mitho7

    mitho7 New Member

    here are is the log from cat /var/log/mail.log
    This is just part of the file

    Code:
     
    Sep 20 19:50:57 server1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 19:50:57 server1 courierpop3login: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:04 server1 postfix/smtpd[3794]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:04 server1 postfix/smtpd[3794]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:04 server1 postfix/smtpd[3794]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:04 server1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:04 server1 courierpop3login: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 19:51:53 server1 postfix/smtpd[3794]: connect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 19:52:02 server1 postfix/smtpd[3794]: disconnect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 19:55:22 server1 postfix/anvil[3818]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 19:51:53
    Sep 20 19:55:22 server1 postfix/anvil[3818]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 19:51:53
    Sep 20 19:55:22 server1 postfix/anvil[3818]: statistics: max cache size 1 at Sep 20 19:51:53
    Sep 20 19:58:23 server1 postfix/smtpd[3905]: connect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 19:58:24 server1 postfix/smtpd[3905]: lost connection after UNKNOWN from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 19:58:24 server1 postfix/smtpd[3905]: disconnect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:01:44 server1 postfix/anvil[3907]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 19:58:23
    Sep 20 20:01:44 server1 postfix/anvil[3907]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 19:58:23
    Sep 20 20:01:44 server1 postfix/anvil[3907]: statistics: max cache size 1 at Sep 20 19:58:23
    Sep 20 20:08:23 server1 postfix/smtpd[4273]: connect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:08:23 server1 postfix/smtpd[4273]: lost connection after UNKNOWN from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:08:23 server1 postfix/smtpd[4273]: disconnect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:09:04 server1 postfix/smtpd[4273]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:09:04 server1 postfix/smtpd[4273]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:09:04 server1 postfix/smtpd[4273]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:09:04 server1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 20:09:04 server1 courierpop3login: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 20:12:24 server1 postfix/anvil[4275]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 20:08:23
    Sep 20 20:12:24 server1 postfix/anvil[4275]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 20:08:23
    Sep 20 20:12:24 server1 postfix/anvil[4275]: statistics: max cache size 1 at Sep 20 20:08:23
    Sep 20 20:18:23 server1 postfix/smtpd[4654]: connect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:18:23 server1 postfix/smtpd[4654]: lost connection after UNKNOWN from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:18:23 server1 postfix/smtpd[4654]: disconnect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 20 20:19:18 server1 postfix/smtpd[4654]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:19:18 server1 postfix/smtpd[4654]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:19:18 server1 postfix/smtpd[4654]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 20 20:19:18 server1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 20:19:18 server1 courierpop3login: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 20 20:22:38 server1 postfix/anvil[4656]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 20:18:23
    Sep 20 20:22:38 server1 postfix/anvil[4656]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.10) at Sep 20 20:18:23
    Sep 20 20:22:38 server1 postfix/anvil[4656]: statistics: max cache size 1 at Sep 20 20:18:23
    
    
    
     
  2. mitho7

    mitho7 New Member

    Just found one more thing on mail log

    Code:
     
    Sep 21 16:05:22 server1 postfix/qmgr[3048]: E0B9E6F45EC: removed
    Sep 21 16:05:22 server1 postfix/smtp[3192]: BCB256F45ED: to=<[COLOR="red"]www-data@sever1.xxxxx.net>[/COLOR], relay=none, delay=0.09, delays=0.01/0.02/0.05/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for [COLOR="red"]name=sever1.xxxxx.net [/COLOR]type=AAAA: Host not found)
    Sep 21 16:05:22 server1 postfix/qmgr[3048]: BCB256F45ED: removed
    Sep 21 16:07:05 server1 postfix/smtpd[3253]: connect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 21 16:07:07 server1 postfix/smtpd[3253]: lost connection after UNKNOWN from unknown[192.168.1.10]
    Sep 21 16:07:07  server1 postfix/smtpd[3253]: disconnect from unknown[192.168.1.10]
    Sep 21 16:10:27 server1 postfix/anvil[3255]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.1.10) at Sep 21 16:07:05
    Sep 21 16:10:27 server1 postfix/anvil[3255]: statistics: max connection count 1 for (smtp:192.168.1.10) at Sep 21 16:07:05
    Sep 21 16:10:27 server1 postfix/anvil[3255]: statistics: max cache size 1 at Sep 21 16:07:05
    Sep 21 16:15:37 server1 postfix/pickup[3047]: A73386F45EC: uid=33 from=<www-data>
    
    It is coming up sever1.xxxxx.net, when i first installed it on new machine i misspelled it it suppose to be "server1" not "sever1". i have fixed that after i have installed ISPConfig, on /etc/hosts and /etc/postfix/main.cf

    Please help
     
  3. till

    till Super Moderator

    Please check the files /etc/postfix/main.cf and /etc/mailname if they contain the misspelled hostname.

    Check also with the commands:

    hostname
    hostname -f

    if the system returns the correct hostname.
     
  4. mitho7

    mitho7 New Member

    this file had sever1.xxxx.net.. i just changed it server1 and reboot now all good.

    Thanks Till
     
  5. Bicet

    Bicet New Member

    I was able to restore everything, but now if i try to add a new site... It will not work...

    Vhosts_ispconfig.conf is modified in time, but it doesn't contain any new data...
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    Can you go to the directory where Vhosts_ispconfig.conf is saved and post the output of
    Code:
    ls -la
    ?
     
  7. Bicet

    Bicet New Member

  8. mitho7

    mitho7 New Member

    Hi All,

    After i move my server all the old site is working fine, but got new problem with creating new site. After I create new site it does not work. I have checked the "Vhosts_ispconfig.conf" file that does have new site information. But another file (Vhosts_ispconfig.conf_30-11-07_18-29-24) has the entry of new site.

    When I do "ls -la", I get the followings:
    Code:
    “drwxr-xr-x 2 root root  4096 2007-11-30 18:51 .
    drwxr-xr-x 8 root root  4096 2007-09-29 21:15 ..
    -rw-r--r-- 1 root root 15178 2007-11-30 18:29 Vhosts_ispconfig.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 12530 2007-10-15 20:56 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_20-56-40
    -rw-r--r-- 1 root root 13865 2007-10-15 20:59 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_20-59-46
    -rw-r--r-- 1 root root 13865 2007-10-15 21:00 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-00-20
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:01 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-01-04
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:01 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-01-48
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:03 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-03-33
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:03 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-03-49
    -rw-r--r-- 1 root root 13863 2007-10-15 21:05 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-05-45
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:06 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-06-59
    -rw-r--r-- 1 root root 13862 2007-10-15 21:11 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-11-13
    -rw-r--r-- 1 root root 15182 2007-10-15 21:12 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-12-18
    -rw-r--r-- 1 root root 15182 2007-10-15 21:12 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-12-55
    -rw-r--r-- 1 root root 15182 2007-10-15 21:55 Vhosts_ispconfig.conf_15-10-07_21-55-15
    -rw-r--r-- 1 root root 15182 2007-11-21 15:43 Vhosts_ispconfig.conf_21-11-07_15-43-51
    -rw-r--r-- 1 root root 13850 2007-11-27 23:33 Vhosts_ispconfig.conf_27-11-07_23-33-38
    -rw-r--r-- 1 root root 13850 2007-11-27 23:33 Vhosts_ispconfig.conf_27-11-07_23-33-52
    -rw-r--r-- 1 root root 12530 2007-09-29 20:44 Vhosts_ispconfig.conf_29-09-07_20-44-55
    -rw-r--r-- 1 root root 12530 2007-09-29 20:57 Vhosts_ispconfig.conf_29-09-07_20-57-29
    -rw-r--r-- 1 root root 16514 2007-11-30 18:29 Vhosts_ispconfig.conf_30-11-07_18-29-24
    -rw-r--r-- 1 root root     0 2007-09-08 17:27 Vhosts_ispconfig.conf.back
    
    Thanks in advance.
     
  9. till

    till Super Moderator

  10. Rocky

    Rocky New Member

    Guys,

    I followed the guide to make a backup of my system for a move to a new server. However, I have a few questions.

    Do I need to make a backup of the following mysql databases:
    mysql
    information_schema

    I already have 2 servers running ISPConfig 2.2.11. The main server runs my web/ftp/dns/mysql while the second runs dns as a secondary dns.

    The question is that, lets say the main server goes down. Can I use this procedure to restore the backup into the secondary server?

    After following the restoring part of the tutorial, would there be any other requirements for me to get the secondary server functioning as if it was the main server?

    Please let me know.

    Thanks,

    Rocky
     
  11. till

    till Super Moderator

    The "mysql" database has to be included in the backup too.

    Yes, this should work. But you should test the procedure for your installation. Instead of moving the data in the tar.gz files, you can sync the data between the servers e.g. every 15 minutes with rsync.
     
  12. Rocky

    Rocky New Member

    Till,

    You are absolutely correct and I will implement rsync. However, I don't have the time to do this as I'm leaving on my vacation.

    So for now, I just have to hope that nothing happens while I'm gone. As for data changing, we pretty much have static data so nothing really changes unless we change it.

    Having this backup just makes me feel a bit as ease.

    Thanks again,


    Rocky
     
  13. zeeman

    zeeman New Member

    I've got a little quasion about postfixs transport:
    I googled a little bit around to get to know what this line really does.
    Everywhere I found the example
    Code:
    domain.tld smtp:[[I]<IP address of new server>[/I]]
    .domain.tld smtp:[[I]<IP address of new server>[/I]]
    So I'm a little bit confused which to use.
    I want to forward all mails from server A to server B. A and B use the same configuration (same users, uids, guids, webs and so on)

    Thanks for the good explanation at the start of this thread!
     
  14. falko

    falko Super Moderator

  15. pepo

    pepo New Member

    [SOLVED] Only half of the PHP pages work

    Last nigth I used the quick howto of Falco to move my ISPconfig installation to a new server. (Thanks for this free support!)

    After I was done I started testing and found something strange. Some PHP pages where blank, others showed parts php-code and there where pages that just worked.

    Also a quick phpinfo page turned out blank.

    Today I was playing around with one of the pages that didn't work right. After a while I had a bright idea. I changed <? for <?php in my phpinfo page and it worked. A little googleing tought me that in PHP 5.2.? short tags ar discouraged.

    Now I was stuck with lots of pages that didn't work. The easy method would be to change httpd.comf settings to allow short tags, but I desided to figure out how to update all php pages with the right opening tag.

    Here is a little script that loops through all the php pages in a directory and replaces <? with <?php.

    #!/bin/bash
    for fl in *.php; do
    mv $fl $fl.old
    sed 's/<? /<?php /g' $fl.old > $fl
    rm -f $fl.old
    done

    I found a little drawback when you have both <? and <?php openingtags. I should figure out regular expressions to solve this. So I first ran the script twice, first like this:

    #!/bin/bash
    for fl in *.php; do
    mv $fl $fl.old
    sed 's/<?/<?php/g' $fl.old > $fl
    rm -f $fl.old
    done

    and than

    #!/bin/bash
    for fl in *.php; do
    mv $fl $fl.old
    sed 's/<?phpphp/<?php /g' $fl.old > $fl
    rm -f $fl.old
    done

    Maybe this script can be the start of a script to run through all the directories in /src/www, but that will be one for another time.

    Hope this script can help someone.

    Greetz,

    Pepo
     
  16. Leszek

    Leszek New Member

    That's useful pepo.
    You can also manipulate php_flag short_open_tag Off|On in a .htaccess file to allow execution of php scripts started with <?php or just <?.
     
  17. azidtripz

    azidtripz New Member

    Hello everyone,

    first i would like to state that ISPConfig is a fantastic bit of software.

    though i am having some issues with moving to server B

    here is my setup

    Server A and B both have the same linux version and all software on both is up to date (same versions of mysql, php, ispconfig and so on)

    i move everything other all files and databases and it all seams fine, in myphpadmin i look and all the databases are there, when i log into ISPConfig and goto the database section on my of my websites the database section doesnt show up, and then when i log back into myphpadmin and click on one of the databases from that website it then dissapears :S, i have no idea what could be doing thing but its proberly something easy to fix,
     
  18. falko

    falko Super Moderator

    How did you copy over the ISPConfig database from server A to B?
     
  19. azidtripz

    azidtripz New Member

    the first time i i just exported all the databases using phpmyadmin and then imported them on server B, though i couldn't add add the missing info out of database 'mysql' because it wouldn't show up, but existed, so to same me some more trouble, i zipped /var/lib/mysql, and then extracted it on server B, and all databases were showing fine until i went into ispconfig and into option of any sites...
     
  20. till

    till Super Moderator

Share This Page