Mouse pointer freezing problem

Discussion in 'Server Operation' started by satimis, Sep 6, 2008.

  1. satimis

    satimis New Member

    Hi folks,


    Virtual Machine - VServer
    Host - Debian Etch - with full X packages installed including Gnome desktop
    Guest - Debian Etch, basic OS for installing headless mail server

    Package - clamav-freshclam


    It was discovered that after installing the captioned package mouse pointer freezed on the Host. Because there is no X installed on the Guest I have no idea whether it has influence on the Guest.


    On removing the package

    $ sudo apt-get --purge remove clamav-freshclam
    Code:
    ......
    ......
    
    Stopping ClamAV virus database updater: freshclam Waiting .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  . .
    Purging configuration files for clamav-freshclam ...
    Setting up amavisd-new (2.4.2-6.1) ...
    Creating/updating amavis user account...
    addgroup: Starting amavisd: head: cannot open `/etc/mailname' for reading: No such file or directory
    hostname: Unknown host
      The value of variable $myhostname is "", but should have been
      a fully qualified domain name; perhaps uname(3) did not provide such.
      You must explicitly assign a FQDN of this host to variable $myhostname
      in amavisd.conf, or fix what uname(3) provides as a host's network name!
    (failed).
    invoke-rc.d: initscript amavis, action "start" failed.
    dpkg: error processing amavisd-new (--configure):
     subprocess post-installation script returned error exit status 1
    Errors were encountered while processing:
     amavisd-new
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
    

    Any advice to fix the problem. TIA


    B.R.
    satimis
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please try this:
    Code:
    hostname -f > /etc/mailname
     
  3. satimis

    satimis New Member

    Hi falko,


    It was the package problem.


    $ apt-cache policy clamav-freshclam
    Code:
    clamav-freshclam:
      Installed: (none)
      Candidate: 0.90.1dfsg-3.1+etch14
      Version table:
         0.93.3.dfsg-1~bpo40+1 0
              1 http://www.backports.org etch-backports/main Packages
         0.90.1dfsg-3.1+etch14 0
            500 http://security.debian.org etch/updates/main Packages
         0.90.1dfsg-3etch11 0
            500 http://ftp.hk.debian.org etch/main Packages
    
    After installing the package on backports;

    $ sudo apt-get -t etch-backports install clamav-freshclam

    Problem gone. Mouse is now working without problem.


    B.R.
    satimis
     

Share This Page