mod_qos install problem-- New bie, Help me pls

Discussion in 'Installation/Configuration' started by neverdie, Oct 11, 2009.

  1. neverdie

    neverdie New Member


    My Server use CentOS and I have installed mod_qos like this.

    #cd mod_qos-8.18/apache2/

    #apxs -i -c mod_qos.c

    Then it show statement below ,so it seem libraries installed already .

    Libraries have been installed in:
    If you ever happen to want to link against installed libraries
    in a given directory, LIBDIR, you must either use libtool, and
    specify the full pathname of the library, or use the `-LLIBDIR'
    flag during linking and do at least one of the following:
    - add LIBDIR to the `LD_LIBRARY_PATH' environment variable
    during execution
    - add LIBDIR to the `LD_RUN_PATH' environment variable
    during linking
    - use the `-Wl,--rpath -Wl,LIBDIR' linker flag
    - have your system administrator add LIBDIR to `/etc/'
    See any operating system documentation about shared libraries for
    more information, such as the ld(1) and manual pages.


    #chmod 755 /usr/lib/apache/

    #cd etc/httpd/conf

    #nano qos.conf

    My qos.conf

    ## QoS Settings
    <IfModule mod_qos.c>
    QS_ClientEntries 100000

    QS_SrvMaxConnPerIP 20

    MaxClients 256

    QS_SrvMaxConnClose 180

    QS_SrvMinDataRate 150 1200


    I add statement below to my httpd.conf

    > LoadModule qos_module /usr/lib/apache/

    and include qos.conf

    > Include “/etc/httpd/conf/qos.conf”

    Now i restart apache

    service httpd restart

    but when i restart apache I 'm not able to get the server-status by http://serverip/server-status

    It show error

    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.
    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Apache Server at Port 80 (virtual)
    uses base server settings (virtual)
    uses base server settings (virtual)
    uses base server settings (virtual)
    uses base server settings


    In apache error log show

    >mod_qos(045): access denied, invalid request line: can't parse uri

    Normally I can use server-status<mod_status> to show detail about request to apache but when I load module modqos in my httpd.conf it has internal server error. I think it has problem in qos.conf but when coment

    # Include “/etc/httpd/conf/qos.conf”

    It remain internal server error.

    Some one can help me pls.

Share This Page