Mailserver login errors

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by bmorris458, May 18, 2014.

  1. bmorris458

    bmorris458 New Member

    I'm using this tutorial to set up a mail server:

    I've followed the directions exactly, substituting my own FQDN instead of '', and replacing passwords as necessary. I used the phpadmin browser interface to add users to the database, as instructed. When I try to login using the Squirrelmail web interface from a connected machine (which can successfully ping my mail server), I get one of two errors:
    1) ERROR: Connection dropped by IMAP server.
    2) Unknown user or password incorrect.

    I have checked carefully to make sure that I'm typing my passwords correctly, and have deleted and re-added a couple of users just in case. There also does not seem to be a pattern as to which of the two errors I get on any given attempt.

    Any ideas as to what might be going wrong?
  2. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    Please paste the output of
  3. id10t

    id10t Member

    A mail user won't be able to log in until his/her IMAP maildir stuff exists.

    This is created automatically the first time the user receives an email.

    Checking in /var/log/mail.log should give you more information

  4. HogensHero

    HogensHero New Member


    Did you use the mailx command to send your email account. That is how I set up my accounts in the sql database.
  5. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    Please try to telnet
    paste the output

Share This Page