mailrouting problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by trueshanti, May 11, 2006.

  1. trueshanti

    trueshanti New Member

    Hi

    i run ispconfig 2.2.2 and am now to setting up the postfix-server finally ... i remember that the mailrouting already worked for local users .. but now no more :-( on any user-mail-account

    i always get an error like this when trying to send mail

    status=bounced (User unknown in virtual alias table

    the MX record is ok
    HTML:
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mojo.cc.                       IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    mojo.cc.                86400   IN      SOA     ns1.mojo.cc. root.mojo.cc. 2006050917 28800 7200 604800 86400
    mojo.cc.                86400   IN      NS      ns1.mojo.cc.
    mojo.cc.                86400   IN      NS      ns2.mojo.cc.
    mojo.cc.                86400   IN      MX      10 mail.mojo.cc.
    mojo.cc.                86400   IN      A       84.19.184.169
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.mojo.cc.            86400   IN      A       84.19.184.169
    ns2.mojo.cc.            86400   IN      A       213.129.230.246
    mail.mojo.cc.           86400   IN      A       84.19.184.169

    the mailname is ok
    the user-email is in /etc/postfix/virtusertable
    /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php give me no errors
    ispconfig.log only shows INFOs .. no errors or Warnings
    ftp/ssh/imap ist working great

    infact not even one email is routing correctly

    since i read many postings around this topic now it seems to have something to do with DNS .. but DNS works flawlessly :-Ü ..

    badly my postconf is too long to post here
    but one entry is:
    virtual_alias_maps = $virtual_maps

    i guess thats ok

    i am rather new to postfix ..

    what do you think .. please .. i am open for any suggestions

    regards

    -c-:D





    btw i miss a feature in postfix that was like 'exim -bt email@addre.ss' to trace mailrouting without sending mail .. is there a similiar function in postfix ??
     
  2. trueshanti

    trueshanti New Member

    solved

    aha .. ispconf is different .. so it doesnt like anykind of hosted "Virtual" host/domain as $myorigin ..

    the default FQHN by my provider did the show


    tnx 4 trying :eek:
     

Share This Page