Mailman with ISPConfig 3.2 on Centos 8

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tomgbcsgfph, Nov 24, 2020.

  1. tomgbcsgfph

    tomgbcsgfph New Member

    Hi

    I am installing ISPConfig 3.2 on Centos. I followed the instructions at :-
    The Perfect Server CentOS 8 with Apache, PHP, Postfix, Dovecot, Pure-FTPD, BIND and ISPConfig 3.2 (Beta)
    Sorry I can't post the link

    I didn't get the ISPConfig-3-nightly.tar.gz I downloaded ISPConfig-3.2.tar.gz As I thought that would be more stable. Everything seemed to install fine.
    However, when I came to create a Mailing List it failed to work.
    After a bit of reading and dining about I fixed things.

    I found the following step were required to get Mailman to work.
    /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/mailman_plugin.inc.php
    the plugin expects "without" to be at /usr/sbin/withlist so I created a symlink to /usr/lib/mailman/bin//withlist

    #
    ls -l /usr/sbin/withlislrwxrwxrwx. 1 root root 30 Nov 23 17:03 /usr/sbin/withlist -> /usr/lib/mailman/bin//withlist
    #

    running /usr/lib/mailman/bin/check_perms did throw a few errors and I fixed them by running with -f

    I don't understand why but the call to /usr/lib/mailman/bin/newlist just didn't so I moved /usr/lib/mailman/bin/newlist to /usr/lib/mailman/bin/newlist.real and created a script
    # more newlist

    #! /usr/bin/bash
    date >> /tmp/newlist.log
    echo $0 >> /tmp/newlist.log
    echo $* >> /tmp/newlist.log
    echo >> /tmp/newlist.log
    /usr/lib/mailman/bin/newlist.real $* | tee /tmp/newlist.$$

    Now to me that script doesn't do anything to the command line arguments but by PFM the newlist now works and the new list is created. That doesn't make sense to me.

    I found I needed to add the /etc/mailman/aliases to the /etc/postfix/main.cf alias_maps and alias_database lines.

    Finally I added my own
    /usr/local/ispconfig/server/conf-custom/mm_cfg.py.master

    I changed
    DEFAULT_URL_PATTERN = "my URL"
    to used https and I removed the cgi-bin ( i'm not allowed to post the URL)
    IMAGE_LOGOS = '/icons/'
    now everything seems to work as it should.

    Is there a place to report these issues to?

    Regards,
    Tom
     
  2. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    There may be some fixes for mailman in the nightly builds, but gitlab would be the place to report them if they are new.
     

Share This Page