mailboxes not created in /home/vmail/domain.name

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by klonos, May 23, 2010.

  1. klonos

    klonos New Member

    Hi all,

    Its been a while since I've last posted, which as always is good (no news = good news), but lately I am having this issue where mailboxes for new virtual users aren't created.

    The server was a Ubuntu 8.10 one and after it crashed I reinstalled to a fresh 10.04 (following the 9.10 virtual users how-to). I transferred settings and all the old mailboxes and everything is working fine.

    When I create a new account in the db and send a first mail to it to initialize it, the mailbox for that account is not created under /home/vmail. My .cf files are all
    Code:
    -rw-r----- 1 root postfix
    , the vmail directory is
    Code:
    drwxr-xr-x 3 vmail  vmail
    and our domain.name directory is
    Code:
    drwx------ 19 vmail vmail
    . Finally, each of the old mailbox directories are
    Code:
    drwx------ 5 vmail vmail
    .

    Do you see anything fishy with permissions?

    When I telnet the server for pop, I see the following error in my mail.log file:

    Code:
    pop3d: chdir domain.name/mailbox/: No such file or directory
    ...where 'domain.name' is our domain and 'mailbox' is the username/account I try to log in with.

    Any ideas how I can troubleshoot this further?
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    What's in your mail log (/var/log/mail.log) when this happens?
     

Share This Page