Mailbox inaccessible!

Discussion in 'General' started by mccyberix, Jan 13, 2007.

  1. mccyberix

    mccyberix New Member

    hi, my ISPConfig is actualy working wery fine but sometimes when I set up a new domain and add a mailbox to it, it will not be accessible. When I delete the whole domain and set it up again it works fine (this behavior affects only the mailbox not the webspace). Is this a known issue and is there a posibility to fix it without deleting the whole domain? If not I will be happy with an alternative workaround which causes a new question, when I delete a domain with the user id "web13_" and add the same domain again it gets the new id "web14_", so is it possible to assign the same id again?
    thank you in advance, and have a nice day
     
  2. martinfst

    martinfst ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Do you sent an initial welcome message to the just created user / mailbox? When a client connects, the Maildir structure is present, because it's created by Postfix with the 1st message.
     
  3. mccyberix

    mccyberix New Member

    I know what you mean, i had to do this before I use the ISPConfig but since I install ISPC I never had to send an initial welcomemessage, however I tryed to send one but I get an "540 Relay access denied (in reply to RCPT TO command)" Error, I also tried to send one directly with telnet then it says that the message has been qued but it never arrives to the Maildir, in my mail.log I found entrys which say the mail is bounced and it loops back to it self. My DNS records are also ok. So what else can cause the issue?
     
  4. mccyberix

    mccyberix New Member

    One more I have to say, I am able to login via IMAP (thunderbird) and send mail out but when I reply to that mail I get the folowing error:
    <[email protected]>: host xxx.xxx.xx[xx.xx.xx.xxx]
    said: 554 <[email protected]>: Relay access denied (in reply to
    RCPT TO command)
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please enable SMTP authentication in thunderbird.
     
  6. mccyberix

    mccyberix New Member

    Thanks Till, but this is definitly not the problem, it doesn't matter from where I try to send the mail, it never arrives. The server allways replies with the same error, I have several domains running on the same server and they all working fine except the one although they have the same settings. :confused:
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Is the domain listed in /etc/postfix/local-host.names?
     
  8. mccyberix

    mccyberix New Member

    yes it is, thats realy a strange behavior I have no clue where the problem is
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf (please strip out the comments)?
     
  10. mccyberix

    mccyberix New Member

    PHP:
    smtpd_banner $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
    biff no

    append_dot_mydomain 
    no


    myhostname 
    server.mydomain.com (replaced)
    alias_maps hash:/etc/aliases
    alias_database 
    hash:/etc/aliases
    myorigin 
    = /etc/mailname
    relayhost 

    mynetworks 127.0.0.0/8
    mailbox_command 

    mailbox_size_limit 0
    recipient_delimiter 
    = +
    inet_interfaces all
    smtpd_sasl_local_domain 

    smtpd_sasl_auth_enable yes
    smtpd_sasl_security_options 
    noanonymous
    broken_sasl_auth_clients 
    yes
    smtpd_recipient_restrictions 
    permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
    smtpd_tls_auth_only 
    no
    smtp_use_tls 
    yes
    smtpd_use_tls 
    yes
    smtp_tls_note_starttls_offer 
    yes
    smtpd_tls_key_file 
    = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
    smtpd_tls_cert_file 
    = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
    smtpd_tls_CAfile 
    = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
    smtpd_tls_loglevel 
    1
    smtpd_tls_received_header 
    yes
    smtpd_tls_session_cache_timeout 
    3600s
    tls_random_source 
    dev:/dev/urandom
    home_mailbox 
    Maildir/

    virtual_maps hash:/etc/postfix/virtusertable

    mydestination 
    = /etc/postfix/local-host-names

     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the exact error message?

    Also, is the recipient domain really listed in /etc/postfix/local-host-names (and keep in mind that www.example.com is totally different from example.com)?
     
  12. mccyberix

    mccyberix New Member

    you are right there was only the 'www.example.com' and 'webmail.example.com' (a co-domain which i have created) but no 'example.com' in the local-host-names. I have tried to add 'example.com' to it and it changes the error message from:

    '<[email protected]>: host mail.example.com[xxx.xxx.xxx.xxx] said:
    554 <[email protected]>: Relay access denied (in reply to RCPT TO
    command)'

    to:

    '<[email protected]>: host mail.example.com[xxx.xxx.xxx.xxx]
    said: 550 <[email protected]>: Recipient address rejected: User
    unknown in local recipient table (in reply to RCPT TO command)'

    and the next thing what I found out is that in the 'virtusertable' is no '[email protected] web1_user' only entrys like '[email protected] web1_user'
     
  13. mccyberix

    mccyberix New Member

    I have tried send mail to '[email protected]' and it works fine, with this combination I was also able to login to Squirrelmail so I gues this failure is caused by some misconfiguration. Can you tell me where and how I can solve this, thanx a lot.
     
  14. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please make sure that the website www.example.com has a co-domain example.com with empty hostname field.
     
  15. mccyberix

    mccyberix New Member

    ***solved***

    Thanks Till that solved my problem, now everything works well. :)
     

Share This Page