mail transport unavailable

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tashman89, Aug 24, 2016.

  1. tashman89

    tashman89 Member

    Hello Dears ,

    Please I need your support , I have installed ISPconfig ,Postfix ,roundcube .. etc. firstly everything working fine but today I have updated services through ISPconfig using "update.php" command from installation path kindly find below master.cf and main.cs
    Note :-I using Centos 6.3 ISPconfig:-ISPConfig Version: 3.0.5.4p9

    Master.cf
    Main.cf
     
    Last edited: Aug 24, 2016
  2. Jesse Norell

    Jesse Norell Active Member

    Are you getting a 'mail transport unavailable' error? If so, post the relevant mail log entries (eg. what transport is it referring to?)
     
  3. Jesse Norell

    Jesse Norell Active Member

    probably just need to restart amavis, or troubleshoot why it won't start if that's the case
     
  4. tashman89

    tashman89 Member

    dear i did restart for amavis and its working but still my email stuck in mailq
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Restart clamav-server as well.
     
  6. tashman89

    tashman89 Member

    Thanks Dear for your reply
    please note I did
    /etc/init.d/clamd restart
    and working fine but still my emails stuck in mailq :(


    Dears also I get another error

    ost 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 id=07775-05 - Temporary MTA failure on relaying, From MTA() during fwd-connect (All attempts (1) failed connecting to smtp:[127.0.0.1]:10025): id=07775-05 (in reply to end of DATA command)
     
  7. Jesse Norell

    Jesse Norell Active Member

    10025 is postfix, try restarting it (postfix stop; postfix start). Or maybe just restart your server, which should catch everything.
     
  8. tashman89

    tashman89 Member

    thanks dear I did restart for my server many times but no luck :(:(
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Your master.cf contains the config for port 10025, so postfix should listen there. Have you tried to restart the whole server, maybe postfix is hanging and does not react on restart? If a server restart does not help, check which "netstat -ntap | grep 10025" if postfix really listens on that port.
     
  10. tashman89

    tashman89 Member


    Thanks dear I did restart for my server many times but still I have issue also kindly find below netstat -ntap | grep 10025 result

    upload_2016-8-26_12-41-6.png
     
  11. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    change "no_unknown_recipient_check" in your master.cf to "no_unknown_recipient_checks" and restart postfix.
     
    Jesse Norell likes this.
  12. tashman89

    tashman89 Member

    Many Thanks florian030 when changing "no_unknown_recipient_check" in your master.cf to "no_unknown_recipient_checks" the problem has been solved and I can send and receive email normally also thanks dears Jesse Norell and till I appreciate your support and helps

    Thanks All :):):)
     

Share This Page