Mail Server Wont send or receive emails...

Discussion in 'Installation/Configuration' started by andrusha, May 28, 2008.

  1. andrusha

    andrusha New Member

    Fixed My Problems Removed The Logs
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  2. Ben

    Ben New Member Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    At first you should uncomment the tls stuff from your /etc/postfix/main.cf or create the not found RSA-Key file. (/etc/postfix/ssl/smtpd.key). If I interpret the last line regarding this stuff right, maybe also the cert is missing.

    Beside this, run postmap /etc/postfix/virtusertable to avoid the first error. Did you edit the file your own, or did it an CP like ISPConfig for you?
     
  3. andrusha

    andrusha New Member

    Fixed My Problem Removed Data Logs
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  4. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Which distribution are you using? What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ?
     
  5. andrusha

    andrusha New Member

    Fixed My Problem Removed Data Logs
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  6. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf?
    Did you enable Maildir in ISPConfig (Management > Server > Settings > Email)?
     
  7. sjau

    sjau Local Meanie Moderator HowtoForge Supporter

    Can you edit out the email addresses? I'd say not a lot of people like their email address published.
     
  8. andrusha

    andrusha New Member

    Fixed My Problem Removed Data Logs
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  9. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Can you try this?
    Code:
    postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
    postconf -e 'mailbox_command ='
    /etc/init.d/postfix restart
     
  10. andrusha

    andrusha New Member

    Ok I could send mail now because I changed my relayhost in main.cf to my isp's.
    but I still cannot receive any email's. ;( Any idea?
     
  11. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please check if the MX record for your domain is pointing to your server.
    You can check that with
    Code:
    dig mx yourdomain.com
     
  12. andrusha

    andrusha New Member

    pointing to mail.ABC.com
    is that right?
    should it be pointing to just ABC.com
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  13. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Where does mail.vytoptov.com point to? Please check with
    Code:
    dig mail.vytoptov.com
     
  14. andrusha

    andrusha New Member

    points to my server IP.
     
  15. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please ask your ISP if they block port 25.
     
  16. andrusha

    andrusha New Member

    no their not it used to work
    but now it doesnt.....
     
  17. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    iptables -L
    ?
     
  18. Lotek

    Lotek New Member

  19. andrusha

    andrusha New Member

    Fixed My Problem Removed Data Logs
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  20. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please add smtp.vytoptov.com to the mydestination line in /etc/postfix/main.cf and restart Postfix.
     

Share This Page