Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work??

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by tarasbuljba, Feb 23, 2008.

  1. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    NO No, the server may be working, you just used my username / password combination with out changing it,

    You NEED to generate your own base64 encoded username / password. using a username and password that exist on the server.
     
  2. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    O, oops :)

    System user/pass or virtual one in mysql for email? :/

    I used here system one

    Code:
    telnet 85.17.200.71 25
    Trying 85.17.200.71...
    Connected to server.85.17.200.71 (85.17.200.71).
    Escape character is '^]'.
    220 server.85.17.200.71
    ehlo me
    250-server.85.17.200.71
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-AUTH LOGIN PLAIN
    250-AUTH=LOGIN PLAIN
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN
    AUTH PLAIN AHRhcmEcYTBlYTBl
    535 5.7.0 Error: authentication failed: bad protocol / cancel
    That is when i changed user pass... but with other pass i use usually works well..

    Code:
     telnet 85.17.200.71 25
    Trying 85.17.200.71...
    Connected to server.85.17.200.71 (85.17.200.71).
    Escape character is '^]'.
    220 server.85.17.200.71
    ehlo me
    250-server.85.17.200.71
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-AUTH LOGIN PLAIN
    250-AUTH=LOGIN PLAIN
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN
    AUTH PLAIN AHRhcmE...
    235 2.0.0 Authentication successful
    
     
  3. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    So now you agree that it is the M$ mail client that is brain dead.
     
  4. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    the M$??

    So what should i do with it now... i really have no idea anymore what to do to it
     
  5. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    Well since you pay for the Licence anyway, its time to get your moneys worth, phone M$
     
  6. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    I pay for license? Tell me which one
     
  7. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    you have a windows licence so M$ must provide you with support
     
  8. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    ??????

    What are you talking about, you make me confused really... have no idea what/how/etc
     
  9. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    I am saying speak to M$ technical support and let they debug the problem.
     
  10. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    So you say that i talk to provider where i rent dedicated server at? :/

    Might it be my hostnames? I am all confused about it... On domain i have few A records for subdomains and www. and just domain, on ip reverse lookup i set server.***.com and for second ip server1.***.com

    too much linux stuff for me to learn :( :)
     
  11. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    The problem as you saw with your test is not the server, your server is working properly the only reason you cannot authenticate and send mail is because the windows mail client you are using is brain dead, if you want to continue using windows mail then talk to Microsoft to help you fix the client, our use something else.

    But your server is fine as you can see that when you connect to it via telnet you can authenticate.

    The problem is the client NOT the server.
     
  12. tarasbuljba

    tarasbuljba New Member

    Ooo, better :)

    I will test some other client then.. maybe outlook on windows xp on my other pc and i might install thunderbird and test with it too, then i reply here...

    Thx

    Just a question, this is edit msg

    Is this ok for dovecot...? It is different then in that guide because it didn't work before

    Code:
    auth default {
      # Space separated list of wanted authentication mechanisms:
      #   plain login digest-md5 cram-md5 ntlm rpa apop anonymous gssapi
      mechanisms = plain login
    and this in dovecot-sql config

    Code:
    default_pass_scheme = PLAIN-MD5
    ...

    And one more thing about postfix i noticed, it says no tls in logs, but i have created certificates and path is ok

    Code:
    smptpd_tls_cert_file = /etc/ssl/server/mail/smtpd.crt
    smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/server/mail/smtpd.key
    smtpd_tls_CAfile = /etc/ssl/server/mail/cacert.pem
    this is from log: warning: No server certs available. TLS won't be enabled
     
    Last edited: Feb 28, 2008
  13. cnapagoda

    cnapagoda New Member

    When I'm sending mail from Telnet. I got Permission Denied Error Message

    Code:
    May 27 14:27:45 localhost pipe[21486]: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied
    May 27 14:27:45 localhost pipe[21488]: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied
    May 27 14:27:45 localhost postfix/pipe[21484]: 8763E900DA: to=<john@example.com>, relay=dovecot, delay=8491, delays=8491/0.05/0/0.03, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure. Command output: pipe: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied )
    May 27 14:27:45 localhost postfix/pipe[21485]: 96092900D9: to=<john@example.com>, relay=dovecot, delay=2567, delays=2567/0.03/0/0.03, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure. Command output: pipe: fatal: pipe_command: execvp /usr/lib/dovecot/deliver: Permission denied )
    
    
    

    Any one have idea of this issue?
     
  14. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    ls -la /usr/lib/dovecot/
    ?
     

Share This Page