Mail server suddenly stopped receiving/sending

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by nikos, Mar 30, 2015.

  1. nikos

    nikos New Member

    Hello,
    I've used this tutorial: https://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-wheezy-apache2-bind-dovecot-ispconfig-3

    Everything was working perfect for more than a month. Suddenly today it doesn't send or receive and emails. I didn't change anything from settings except getting all latest apache updates.

    Error log:
    Code:
    Mar 30 13:33:48 host postfix/smtpd[1398]: connect from localhost[::1]
    Mar 30 13:33:48 host postfix/smtpd[1398]: warning: table "mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_client.cf": empty query string -- ignored
    Mar 30 13:33:48 host postfix/smtpd[1398]: F227E3A1DC7: client=localhost[::1]
    Mar 30 13:33:49 host postfix/cleanup[1404]: F227E3A1DC7: message-id=<[email protected]>
    Mar 30 13:33:49 host postfix/qmgr[1077]: F227E3A1DC7: from=<[email protected]>, size=690, nrcpt=1 (queue active)
    Mar 30 13:33:49 host postfix/smtpd[1398]: disconnect from localhost[::1]
    Mar 30 13:33:49 host dovecot: imap-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::1, lip=::1, mpid=1409, secured, session=<FQwS238S9gAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar 30 13:33:49 host postfix/error[1407]: F227E3A1DC7: to=<[email protected]>, relay=none, delay=0.18, delays=0.08/0.06/0/0.04, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
    Mar 30 13:33:49 host dovecot: imap([email protected]): Disconnected: Logged out in=581 out=471
    Mar 30 13:33:49 host dovecot: imap-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::1, lip=::1, mpid=1415, secured, session=<m1EV238S+AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Mar 30 13:33:49 host dovecot: imap([email protected]): Disconnected: Logged out in=291 out=4213
     
    Last edited: Mar 30, 2015
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    start amavisd.
     
    nikos likes this.
  3. nikos

    nikos New Member

    So amavisd crashed, thank you.
     
  4. DDArt

    DDArt Member HowtoForge Supporter

    Isn't a trigger in ISPConfig3 panel to auto-start if a service crashes? I thought it had that somewhere, or wonder if there is a script out there to cron/every 5 minutes to find out if the following so and so service is not active to restart.
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    System > Server config > Rescue
     
  6. francisb

    francisb New Member

    hi i have a problem with squirrelmail.. i installed it well and every thing looks fine . but when i create an email account from ISPconfig panel i can use that account to login to squirrelmail but i cannot send or receive an email.. when i send an email it seems to have sent it but nothing happens.. the same applies to receiving.... no error message is shown....
    iam really stranded here please help me am new to ISPconfig 3
    i tried to follow this solution but all in vain: https://www.howtoforge.com/community/threads/cannot-send-receive-email-through-squirrel-mail.61562/
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Take a look at the mail log file to find the reason for the error.
     

Share This Page