Mail porblems after The Perfect Server - Ubuntu Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10) w/ISPConfi

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by hvrossum, Mar 19, 2009.

  1. hvrossum

    hvrossum New Member

    Hi
    I have set up a server using the HOW TO for The Perfect Server - Ubuntu Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10) w/ISPConfig.

    Somehow my mail is not working the way it should.

    Below a small part of the Mail.log file.

    Any idea what I am doing wrong?

    Mar 19 08:00:04 ubuntu postfix/cleanup[8075]: E53C1DC0BC: message-id=<20090319070004.E53C1DC0BC@ubuntu-mussormanagement.nl>
    Mar 19 08:00:04 ubuntu postfix/qmgr[5816]: E53C1DC0BC: from=<root@ubuntu-mussormanagement.nl>, size=603, nrcpt=1 (queue active)
    Mar 19 08:00:05 ubuntu postfix/smtp[8077]: E53C1DC0BC: to=<root@ubuntu-mussormanagement.nl>, orig_to=<root>, relay=none, delay=2.5, delays=2.4/0.01/0.04/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=ubuntu-mussormanagement.nl type=AAAA: Host not found)
    Mar 19 08:00:05 ubuntu postfix/cleanup[8075]: 179B6DC0BD: message-id=<20090319070005.179B6DC0BD@ubuntu-mussormanagement.nl>
    Mar 19 08:00:05 ubuntu postfix/qmgr[5816]: 179B6DC0BD: from=<>, size=2689, nrcpt=1 (queue active)
    Mar 19 08:00:05 ubuntu postfix/bounce[8078]: E53C1DC0BC: sender non-delivery notification: 179B6DC0BD
    Mar 19 08:00:05 ubuntu postfix/qmgr[5816]: E53C1DC0BC: removed
    Mar 19 08:00:10 ubuntu postfix/smtp[8077]: 179B6DC0BD: to=<root@ubuntu-mussormanagement.nl>, relay=none, delay=5.1, delays=0.06/0/5/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=ubuntu-mussormanagement.nl type=AAAA: Host not found)
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Did you create a DNS A-Record for the domain ubuntu-mussormanagement.nl pointing to the IP of your server?
     
  3. hvrossum

    hvrossum New Member

    Uhhh, no,

    Can I do that on my server. or should I just change ubuntu-mussor.... to mussor....?
     
  4. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    You must create the record on the authoritative nameservers for ubuntu-mussormanagement.nl which you can find out like this:
    Code:
    dig ns ubuntu-mussormanagement.nl
     
  5. hvrossum

    hvrossum New Member

    this is the response that I get on the dig command


    ; <<>> DiG 9.4.2-P2 <<>> ns ubuntu-mussormanagement.nl
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 63750
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;ubuntu-mussormanagement.nl. IN NS

    ;; AUTHORITY SECTION:
    nl. 900 IN SOA ns1.nic.nl. hostmaster.domain-registry.nl. 2009032007 7200 900 2419200 900

    ;; Query time: 15 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.254#53(192.168.1.254)
    ;; WHEN: Fri Mar 20 15:20:10 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 115


    I have registered mussormanagement.nl as TLD, can't I just remove the ubuntu- from the ubuntu-mussormanagement.nl?
    If so at which locations should I do this?
     
  6. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Are you talking about ubuntu-mussormanagement.nl or ubuntu.mussormanagement.nl? The first one is a completely independent domain, while the second one is a subdomain of mussormanagement.nl.
     
  7. hvrossum

    hvrossum New Member

    You are righht I mistakenly made a new domain when using the - .

    I changed it to ubuntu.mussormanagement.nl

    What remains strange though is that I do seem to receive mail on the virtual do,ains that I have.

    The DNS records are correctly directed to my IP

    I noticed taht my IP adress is registered at Spamhaus.org. How do I get delisted there.
    Can this has to do with the fact that I do not receive email on the virtual domains?
     
  8. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    http://www.spamhaus.org/lookup.lasso

    Could be. Did you check your MX records?
     

Share This Page