mail.policy

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by deflin, Dec 30, 2005.

  1. deflin

    deflin New Member

    I'm still having problems to get my new mailserver working...
    Now I'm getting errors about mail.policy in my logfiles. Since I can't receive mail (DNS is ok) I can't test my previous error...
    Can anybody help me?

    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1257]: (01257-02) lookup_sql: 1146, Table 'mail.policy' doesn't exist
    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1257]: (01257-02) TROUBLE in check_mail: creating_partsdir FAILED: DBD::mysql::st execute failed: Table 'mail.policy' doesn't exist at (eval 38) line 238, <GEN11> line 8.
    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1257]: (01257-02) PRESERVING EVIDENCE in /var/lib/amavis/amavis-20051230T184654-01257
    Dec 30 18:46:54 localhost postfix/smtp[1294]: 7BB006E00C: to=<postmaster@oranga.nl>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=56776, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing, id=01257-02, creating_partsdir FAILED: DBD::mysql::st execute failed: Table 'mail.policy' doesn't exist at (eval 38) line 238, <GEN11> line 8. (in reply to end of DATA command))
    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1258]: (01258-02) lookup_sql: 1146, Table 'mail.policy' doesn't exist
    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1258]: (01258-02) TROUBLE in check_mail: creating_partsdir FAILED: DBD::mysql::st execute failed: Table 'mail.policy' doesn't exist at (eval 38) line 238, <GEN11> line 8.
    Dec 30 18:46:54 localhost amavis[1258]: (01258-02) PRESERVING EVIDENCE in /var/lib/amavis/amavis-20051230T184654-01258
    Dec 30 18:46:54 localhost postfix/smtp[1275]: 348E16E012: to=<deflin@oranga.local>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1636, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing, id=01258-02, creating_partsdir FAILED: DBD::mysql::st execute failed: Table 'mail.policy' doesn't exist at (eval 38) line 238, <GEN11> line 8. (in reply to end of DATA command))
     
  2. deflin

    deflin New Member

    never mind. I think there was some kind of typo in my amavisd.conf. I copied the one in the howto (Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAssassin, ClamAV), restarted amavis and now it works :)
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    I've just got this email with the solution: :)

     

Share This Page