Mail Not working correctly...

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mrdek11, Jul 14, 2007.

  1. mrdek11

    mrdek11 New Member

    Hi, My server's mail never really worked... I reformatted and reinstalled ispconfig, and since then it hasn't worked.
    First off, I cannot log in to the webmail using my specified email address and password.
    Second, Mail isn't forwarded to where its supposed to go.
    I figure it must be at least attempting to forward it, because in the mail.log it shows:

    Code:
    Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 12ADC20DC6: from=<[email protected]>, size=1853, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/local[16136]: 7E5A920DAD: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, rel$Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 7E5A920DAD: removed
    Jul 14 12:42:00 kolwebs postfix/smtp[16137]: 12ADC20DC6: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=gmai$Jul 14 12:42:00 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 12ADC20DC6: removed
    Jul 14 12:42:20 kolwebs postfix/smtpd[16130]: disconnect from ug-out-1314.google.com[66.249.92.172]
    
    Mail.err shows nothing, and mail.info shows:

    Code:
    Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 7E5A920DAD: from=<[email protected]>, size=1724, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/cleanup[16135]: 12ADC20DC6: message-id=<[email protected]$Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 12ADC20DC6: from=<[email protected]>, size=1853, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/local[16136]: 7E5A920DAD: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, rel$Jul 14 12:41:50 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 7E5A920DAD: removed
    Jul 14 12:42:00 kolwebs postfix/smtp[16137]: 12ADC20DC6: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=gmai$Jul 14 12:42:00 kolwebs postfix/qmgr[16092]: 12ADC20DC6: removed
    Jul 14 12:42:20 kolwebs postfix/smtpd[16130]: disconnect from ug-out-1314.google.com[66.249.92.172]
    
    Can anybody help me please?
    Thanks!
    By the way, I'm running Dapper drake, and I followed the Perfect Setup howto.
     
  2. mrdek11

    mrdek11 New Member

  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Which distribution do you use? What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    and
    Code:
    postconf -n
    ?
     
  4. mrdek11

    mrdek11 New Member

    Netstat -tap:
    Code:
    root@kolwebs:~# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State PID/Program name
    tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN     3 842/mysqld
    tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     4 180/ispconfig_http
    tcp        0      0 192.168.0.74:domain     *:*                     LISTEN     1 4663/named
    tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN     1 4663/named
    tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     3 0217/master
    tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN     1 4663/named
    tcp6       0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     3 716/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     3 751/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     3 731/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     3 696/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     3 081/apache2
    tcp6       0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     2 2180/proftpd: (acc
    tcp6       0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     4 013/sshd
    tcp6       0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     3 0217/master
    tcp6       0      0 ip6-localhost:953       *:*                     LISTEN     1 4663/named
    tcp6       0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     3 081/apache2
    tcp6       0      0 ::ffff:192.168.0.74:ssh ::ffff:192.168.0.6:3608 ESTABLISHED7 027/0
    root@kolwebs:~#
    
    postconf -n:
    Code:
    root@kolwebs:~# postconf -n
    alias_database = hash:/etc/aliases
    alias_maps = hash:/etc/aliases
    append_dot_mydomain = no
    biff = no
    broken_sasl_auth_clients = yes
    config_directory = /etc/postfix
    inet_interfaces = all
    inet_protocols = all
    mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
    mailbox_size_limit = 0
    mydestination = /etc/postfix/local-host-names
    myhostname = kolwebs.org
    mynetworks = 127.0.0.0/8
    myorigin = /etc/mailname
    recipient_delimiter = +
    relayhost =
    smtp_tls_note_starttls_offer = yes
    smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache
    smtp_use_tls = yes
    smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
    smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_sasl_local_domain =
    smtpd_sasl_security_options = noanonymous
    smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
    smtpd_tls_auth_only = no
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
    smtpd_tls_loglevel = 1
    smtpd_tls_received_header = yes
    smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
    smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
    smtpd_use_tls = yes
    tls_random_source = dev:/dev/urandom
    root@kolwebs:~#
    
    I dont know how to find what ISPConfig version I'm running.
    I'm using Ubuntu Dapper Drake 6.06
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please add the line:

    virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable

    to the file /etc/postfix/virtusertable and restart postfix.
     
  6. mrdek11

    mrdek11 New Member

    Thanks, that fixed some of it, now my derek(at)kolwebs[.]org works and forwards the mail to my gmail, but derek(at)icecoldvenom.com does not.
    Any ideas on how to fix this?
    Oh by the way, I can now log on to both with the webmail, but it won't forward the mail to my gmail.
    Can you help again? (sorry!)
    Thanks!
     
  7. mrdek11

    mrdek11 New Member

    I just looked closer, and there's no mail in derek(at]icecoldvenom[.)com's webmail either. So basically its not getting any mail. Any ideas?
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are you sure you created a forward for that email account?
    Any errors in your mail log?
     
  9. mrdek11

    mrdek11 New Member

    Yes I am sure, and no there's no errors.
    Also, the kolwebs.org email is the original webaddress that my ispconfig uses, so it may be that this email works only because it's on that address.
     
  10. mrdek11

    mrdek11 New Member

    This is still an open issue if anybody can help...
     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I'm not sure what's wrong with your system... :(
     

Share This Page