Mail from web forms not working.

Discussion in 'General' started by Brenton, Mar 31, 2006.

  1. Brenton

    Brenton New Member

    Hi

    I know this is a bit vague, but this may be caused by my server config. It's based on the ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger".

    A bit of a frustrating problem this. Web form mails from sites on my server are not working. I've just migrated all my sites to the new server to find that none of the web based contact forms are working. They used to on the previous server, a SuSE 9.2 loosely based on the how-to here.

    I've enabled -v in postfix master.cf and watch the logs with "tail -f /var/log/mail.info -n 100". But there is nothing.

    Brenton
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Is Postfix running?
    Do your scripts use the correct SMTP server?
    Please post the output of
    Code:
    netstat -tap
     
  3. Brenton

    Brenton New Member

    Thanks for the response Falko.
    output for netstat -tap:
    Code:
    tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     5315/mysqld
    tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     5517/ispconfig_http
    tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     18036/proftpd: (acc
    tcp        0      0 megachu.freeflow:domain *:*                     LISTEN     5817/named
    tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN     5817/named
    tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     18112/master
    tcp        0      0 localhost.localdoma:953 *:*                     LISTEN     5817/named
    tcp6       0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     5225/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     5259/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     5240/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     5205/couriertcpd
    tcp6       0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     5691/apache2
    tcp6       0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     5453/sshd
    tcp6       0      0 ip6-localhost:953       *:*                     LISTEN     5817/named
    tcp6       0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     5691/apache2
    tcp6       0   2076 megachu.freeflow.co:ssh dsl-146-168-233.t:30051 ESTABLISHED32601/0
     
  4. Brenton

    Brenton New Member

    sorry, hit wrong button. wanted to say that SMTP is running. All other mail funtions are perfect.

    Brenton
     
  5. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Can you post the PHP code that sends the mails?
     
  6. Brenton

    Brenton New Member

    fixed it! I had to include "php_admin_flag register_globals on" in the sites Apache Directives.

    Some of the older php code needs to be updated on a few of the sites. Not very secure.

    Thank you for the support Falko.

    Brenton
     

Share This Page