Mail Forward - When replying it is showing the wrong recipient email address

Discussion in 'General' started by HappierTimesAhead, Jul 20, 2021 at 1:43 PM.

  1. HappierTimesAhead

    HappierTimesAhead New Member

  2. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Try "Send copy to" in the mailbox settings.
     
  3. HappierTimesAhead

    HappierTimesAhead New Member

    Hi Taleman,

    Thanks for the update.

    I've tried that already with the same result sadly.

    When the email is forwarded it shows the correct "FROM" email address (the original sender) but the "TO" address is [email protected]

    Very strange
     
  4. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    That is the correct behavior; forwarding mail does not generally rewrite any message headers (nothing ISPConfig sets up would do so). When [email protected] hits reply, their mail client will typically look for a Reply-To header and reply to that address, and failing that will reply to the From address. Forwarding that ISPConfig sets up will not add a Reply-To header. At this point it somewhat sounds like an oddly-acting mail client, but what are the full headers of the forwarded message as [email protected] sees it?

    You might try toggling the "Copy during delivery" checkbox in the mailbox options and see if the behavior changes; that configures the forward to happen either in postfix (unchecked) or sieve (checked).
     
  5. HappierTimesAhead

    HappierTimesAhead New Member

    Hi Jesse,

    Many thanks for the update. You are indeed correct :)

    How odd, I was trying this in Thunderbird (78.11.0) and it would not work as intended. I decided to give it a go on my iPhone after your post and it worked as intended o_O

    So it looks like a problem in Thunderbird?

    Perhaps I have something set wrong in Thunderbird?

    Wonder if Outlook works OK?

    Once again many thanks for your valued input
     

Share This Page