Maia mailguard // themes problem // new installation

Discussion in 'Server Operation' started by vmos, Jan 10, 2011.

  1. vmos

    vmos Member

    Good morning, I've installed maia mailguard on ubuntu 10.04, the configtest says everything's fine (except gd library which is being a pig to install)

    but when I go to the login page, straight away I get this error

    Error with themes: theme not found or permissions problem.

    I don't even get a login prompt

    the permissions of /var/www/maia/themes are currently set to

    drwxrwsrwx 6 www-data amavis 4.0K 2010-12-23 16:59 themes

    but I've tried lots of other combinations as well

    I've got these in the themes directory

    desert_sand dgm ocean_surf

    any suggestions?
    Last edited: Jan 11, 2011
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any errors in Apache's error log?
  3. vmos

    vmos Member

    not a sausage :/

    In the general apache error log, I get this when I reboot apache but I'm fairly sure that's irrelevant

    PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20090626/' - /usr/lib/php5/20090626/ undefined symbol: gdImageCreateFromJpeg in Unknown on line 0
    PHP Warning: PHP Startup: apc.shm_segments setting ignored in MMAP mode in Unknown on line 0

    and the site-specific error log is empty
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you install the php5-gd package...
    sudo apt-get install php5-gd
    ... and restart Apache afterwards?
  5. vmos

    vmos Member

    I did and it didn't make any difference. I threw the head in, flattened it and re-did the installation using the howtoforge guides.

    Not sure what I did different but everything seems hunky dory now.

    Thanks for your time

Share This Page