Login name and pass????

Discussion in 'Installation/Configuration' started by statiic, Nov 1, 2006.

  1. statiic

    statiic New Member

    I just installed fedora 6 x64.
    By using this tutorial -> installing A LAMP System With Fedora Core 6
    http://www.howtoforge.com/installing_a_lamp_system_with_fedora_core_6

    What I did was exiting the blue screen to setup some stuff, like the tutorial says. And the I typed in this: vi /etc/hosts
    Now it asks me an server1 login: and pass.

    I didnt filled in any login names yet?? I only inserted an pass in the setup.

    Does anyone has an idea what this has to be?
     
  2. statiic

    statiic New Member

    MM I found that the user had to be "root" ;)

    But now I cant exit the text editor anymore? Strange stuff this linux ;)
     
  3. statiic

    statiic New Member

    I got some help with the text editor already ;)

    Now I bumped into another thing.

    I just installed proftpd and it seems that it cant start somehow.

    And another problem is with the installation of perl.

    I typed the line from the tutorial and this is what it tells me:

    Loading installonlyn plugin
    Setting up Install process
    setting up repositories
    Reading repository metadata in from local files
    parsing package install arguments
    nothing to do ?????

    The last line is quite confusing. Nothing to do? It must install the package. What is the problem here??
     
    Last edited: Nov 2, 2006
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the exact error message you get.

    There is no problem. This message means that the packages are already installed.
     
  5. statiic

    statiic New Member

    Ok i'm still struggeling with 2 problems:

    1. When I try to execute this line it gives me the following error:

    mysqladmin -h server1.heldermarketing.nl -u root password yourrootsqlpassword

    Error: mysqladmin: connect to server 'server1.heldermarketing.nl' failed
    error: Unknown mysql server host is running on server1.heldermarketing.nl and that the port is 3306

    You can check this by doing 'telnet server1.heldermarketing.nl 3306'

    I used server1.heldermarketing.nl instead of server1.example.com in all the settings according the tutorial. So that should be fine ;)


    2. When I try to run proftpd with this line /etc/init.d/proftpd start

    It just tells me this : proftpd [FAILED]

    I have no clue why. I didnt changed anything more then the tutorial asked me too.
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /etc/hosts? What's the output of
    Code:
    hostname
    and
    Code:
    hostname -f
    ? What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ? Did you disable SELinux?
     
  7. statiic

    statiic New Member

    It was the hosts file.

    It said sever1.heldermarketing.nl

    It was missing an r in server1 ;)
     

Share This Page