Login Failed in Roundcube 1.3.9 using ISPConfig 3 Centos 7.8

Discussion in 'General' started by JohnDM, Jun 4, 2020.

  1. JohnDM

    JohnDM New Member

  2. piccolo

    piccolo New Member

    Hi JohnDM,
    could you please provide some more information?
    Is there an error showing? Could you please check the logs?
    Thanks and greetings,
    piccolo
     
    Th0m likes this.
  3. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

  4. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer ISPConfig Developer

  5. JohnDM

    JohnDM New Member

    Thanks for those replies.
    @piccolo here's last lines of log in /var/log/maillog this is the only error I can see.
    Code:
    Jun  4 13:09:40 zpx2 clamd[2740]: Bytecode: Security mode set to "TrustSigned".
    Jun  4 13:09:45 zpx2 amavis[413]: (00413-02) (!)ClamAV-clamscan av-scanner FAILED: /usr/bin/clamscan KILLED, signal 9 (0009) at (eval 134) line 951.
    Jun  4 13:09:45 zpx2 amavis[413]: (00413-02) (!!)AV: ALL VIRUS SCANNERS FAILED
    Jun  4 13:09:47 zpx2 postfix/smtpd[27424]: warning: unknown[87.246.7.70]: SASL LOGIN authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
    Jun  4 13:09:47 zpx2 postfix/smtpd[27424]: disconnect from unknown[87.246.7.70]
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/smtpd[1716]: 3EF3C1C108B: client=localhost[127.0.0.1]
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/cleanup[29610]: 3EF3C1C108B: message-id=<[email protected]>
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/smtpd[1716]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Jun  4 13:09:50 zpx2 amavis[413]: (00413-02) Passed UNCHECKED {RelayedOutbound}, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] <[email protected]> -> <[email protected]>, Message-ID: <[email protected]>, mail_id: yO8vu7rhY5Y7, Hits: 0.001, size: 11506, queued_as: 3EF3C1C108B, 24345 ms
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/qmgr[4808]: 3EF3C1C108B: from=<[email protected]>, size=11960, nrcpt=1 (queue active)
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/smtp[8114]: D56131C109F: to=<[email protected]>, orig_to=<root>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=24, delays=0.08/0.01/0.08/24, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA(smtp:[127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3EF3C1C108B)
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/qmgr[4808]: D56131C109F: removed
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/local[1171]: 3EF3C1C108B: to=<[email protected]>, relay=local, delay=0.11, delays=0.05/0.03/0/0.03, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to mailbox)
    Jun  4 13:09:50 zpx2 postfix/qmgr[4808]: 3EF3C1C108B: removed
    Jun  4 13:09:55 zpx2 clamd[2740]: Loaded 7148889 signatures.
    Jun  4 13:09:57 zpx2 clamd[2740]: LOCAL: Unix socket file /var/run/clamd.amavisd/clamd.sock
    Jun  4 13:09:57 zpx2 clamd[2740]: LOCAL: Setting connection queue length to 200
    Jun  4 13:09:57 zpx2 clamd[2740]: daemonize() failed: Cannot allocate memory
    Jun  4 13:09:57 zpx2 clamd[2740]: Socket file removed.
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Received 0 file descriptor(s) from systemd.
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: clamd daemon 0.102.3 (OS: linux-gnu, ARCH: x86_64, CPU: x86_64)
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Running as user amavis (UID 995, GID 992)
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Log file size limited to 1048576 bytes.
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Reading databases from /var/lib/clamav
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Not loading PUA signatures.
    Jun  4 13:10:00 zpx2 clamd[2760]: Bytecode: Security mode set to "TrustSigned".
    @Taleman Actually I already did installed "The Perfect Server – CentOS 7 (Apache2, Dovecot, ISPConfig 3)" all works fine I can even access Roundcube with no prob except for ClamAv errors so I decided to have a clean install again and shifted to ISPConfig CentOS 7.6 Guide. I haven't tried the link you gave but will give it a shot. Thanks man.

    @Th0m Yes I did followed what exactly the guide is. I already did a second clean installation with the same exact procedures but no luck around.
     
  6. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    When trying to log in, is there an error showing? and can you login with those email credentials in ISPConfig? (So if you've created [email protected] with password "password", try logging in on your panel with that credentials)
     
  7. JohnDM

    JohnDM New Member

    Here's a line in maillog when I tried logging in using Roundcube
    I just changed the real email address to [email protected]

    Jun 4 13:36:59 zpx2 dovecot: imap-login: Disconnected (auth failed, 1 attempts in 2 secs): user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::1, lip=::1, secured, session=<0U58ZkGn1ucAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB>
    Jun 4 13:37:00 zpx2 clamd[15529]: LOCAL: Unix socket file /var/run/clamd.amavisd/clamd.sock
    Jun 4 13:37:00 zpx2 clamd[15529]: LOCAL: Setting connection queue length to 200
    Jun 4 13:37:00 zpx2 clamd[15529]: daemonize() failed: Cannot allocate memory
    Jun 4 13:37:00 zpx2 clamd[15529]: Socket file removed.
    Jun 4 13:37:02 zpx2 clamd[15957]: Received 0 file descriptor(s) from systemd.
    Jun 4 13:37:02 zpx2 clamd[15957]: clamd daemon 0.102.3 (OS: linux-gnu, ARCH: x86_64, CPU: x86_64)
    Jun 4 13:37:02 zpx2 clamd[15957]: Running as user amavis (UID 995, GID 992)
     
  8. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I'm asking if there is a error on screen, when trying to log in to roundcube. So when you enter your credentials on the roundcube webpage, and click login, what does the screen say?

    The error you're sharing is related to clamd, not to roundcube. However, you should look into your memory usage and see what's using up all your RAM.
     
  9. JohnDM

    JohnDM New Member

    When logging in using the credentials that I created Roundcube say's "Login Invalid"

    Also when I click the "Email Folder Icon" before the "Delete" Icon, it will open a new browser that is supposed to be Roundcube but it says "No E-Mail - Server found!"
     
  10. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer ISPConfig Developer

     
  11. JohnDM

    JohnDM New Member

    Yes it can login
     
  12. JohnDM

    JohnDM New Member

    I have this error log in /Roundcubemail/logs/error
     
  13. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Did you setup the SQL database in /usr/share/roundcubemail/config/config.inc.php ? Your credentials and database name should be entered there, in this line:
    Code:
    $config['db_dsnw'] = 'mysql://roundcubeuser:[email protected]/roundcubedb';
     
  14. JohnDM

    JohnDM New Member

    Yes it's in line 14 of config.inc.php
     
  15. JohnDM

    JohnDM New Member

    I am just wondering why isn't pointing to the email alias /webmail -> /roundcubemail
    https://sub.domain.tld:8080/mail/webmailer.php?id=1 <-- this is not redirecting to Roundcube login page. It just says "No E-Mail - Server found!"
     

Share This Page