log in fails for mail for all users

Discussion in 'Installation/Configuration' started by t_ras, Jul 14, 2009.

  1. t_ras

    t_ras New Member

    Kubuntu 9.04 ispconfig3
    Just finished installation through "perfect setup" howto.
    I created a new mailbox, but doesn't matter is I try to login through squirrelmail or telnet to 110 or use and existing system user or an ispconfig created users - the log in always fail.

    Sites created seems to be working fine.

    Any Ideas?

    thanks!
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    You have to use the amil address as login and not a username.
     
  3. t_ras

    t_ras New Member

    Brilliant! it works from squirrelmail,thank you!
    but how do I log through pop3 or IMAP from an external client then,also with domain?
    Any way to change this?
     
  4. t_ras

    t_ras New Member

    OK, it works through telnet 110, with domain. Still any way to work just with user?
     
  5. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    With any IP address pr doamin that points to your server. Thats the case with any mail server and nothing special with ispconfig.

    Change what??
     
  6. t_ras

    t_ras New Member

    I want to log in only with user (as I used to do with ispconfig2).
    and thanks for the help :)
     
  7. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    There is no such thing as a user for email! You did not enter a username when you create an email account, so there is no user for an email account. The username for an email account is the email address in ISPConfig 3.

    If you dont like this, use ISPConfig 2 instead as it uses Linux system users and not virtual users.
     
  8. t_ras

    t_ras New Member

    hooo, I got it now, these are virtual users!!
    Thanks
     

Share This Page