Letsencrypt acme v01

Discussion in 'General' started by Jpoy, Apr 8, 2020.

  1. Jpoy

    Jpoy New Member

    I can't generate Letsencrypt SSL for my site because it still using acme v01.
    Letsencrypt and certbot is working without any issue if I execute the command manually in terminal.

    ISPConfig Version: 3.1.12
    Certbot version: 0.31.0

    Debug Log
    Code:
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Calling function 'check_phpini_changes' from plugin 'webserver_plugin' raised by action 'server_plugins_loaded'.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Calling function 'ssl' from plugin 'apache2_plugin' raised by event 'web_domain_update'.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'apache2_plugin' raised by event 'web_domain_update'.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Verified domain webdomain.com should be reachable for letsencrypt.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Verified domain www.webdomain.com should be reachable for letsencrypt.
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Create Let's Encrypt SSL Cert for: webdomain.com
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Let's Encrypt SSL Cert domains:  --domains webdomain.com --domains www.webdomain.com
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - exec: /usr/bin/letsencrypt certonly -n --text --agree-tos --expand --authenticator webroot --server https://acme-v01.api.letsencrypt.org/directory --rsa-key-size 4096 --email [email protected]  --domains webdomain.com --domains www.webdomain.com --webroot-path /usr/local/ispconfig/interface/acme
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log
    Wed Apr 8 00:32:02 EEST 2020 Plugins selected: Authenticator webroot, Installer None
    Wed Apr 8 00:32:03 EEST 2020 Starting new HTTPS connection (1): acme-v01.api.letsencrypt.org
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 An unexpected error occurred:
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 The client lacks sufficient authorization :: Account creation on ACMEv1 is disabled. Please upgrade your ACME client to a version that supports ACMEv2 / RFC 8555. See https://community.letsencrypt.org/t/end-of-life-plan-for-acmev1/88430 for details.
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 Please see the logfiles in /var/log/letsencrypt for more details.
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - WARNING - Let's Encrypt SSL Cert for: webdomain.com could not be issued.
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - WARNING - /usr/bin/letsencrypt certonly -n --text --agree-tos --expand --authenticator webroot --server https://acme-v01.api.letsencrypt.org/directory --rsa-key-size 4096 --email [email protected]webdomain.com  --domains webdomain.com --domains www.webdomain.com --webroot-path /usr/local/ispconfig/interface/acme
    Wed Apr 8 00:32:04 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Creating fastcgi starter script: /var/www/php-fcgi-scripts/web687/.php-fcgi-starter
    Wed Apr 8 00:32:05 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Writing the vhost file: /etc/apache2/sites-available/webdomain.com.vhost
    Wed Apr 8 00:32:05 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Apache status is: running
    Wed Apr 8 00:32:05 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Calling function 'restartHttpd' from module 'web_module'.
    Wed Apr 8 00:32:08 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Restarting httpd: systemctl restart apache2.service
    Wed Apr 8 00:32:08 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Apache restart return value is: 0
    Wed Apr 8 00:32:10 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Apache online status after restart is: running
    Wed Apr 8 00:32:10 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Processed datalog_id 14608
    Wed Apr 8 00:32:10 EEST 2020 08.04.2020-00:32 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    Wed Apr 8 00:32:10 EEST 2020 finished.
    
    Manual Execute
    Certbot
    Code:
    [email protected]:~# certbot --apache
    Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log
    Plugins selected: Authenticator apache, Installer apache
    Starting new HTTPS connection (1): acme-v02.api.letsencrypt.org
    
    Which names would you like to activate HTTPS for?
    
    Letsencrypt
    Code:
    [email protected]:~# letsencrypt --apache
    Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log
    Plugins selected: Authenticator apache, Installer apache
    Starting new HTTPS connection (1): acme-v02.api.letsencrypt.org
    
    Which names would you like to activate HTTPS for?
    
    Thanks.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You use a completely outdated ISPConfig version, update to the current release.

    Do not run certbot with apache switch on the shell, you will not be able to use ISPConfig to manage the sites afterwards.
     
  3. Jpoy

    Jpoy New Member

    It fixed the issue by updating the ISPConfig to the latest version. Thanks.
     

Share This Page