lame server resolving '' ???

Discussion in 'Server Operation' started by tom, Apr 2, 2007.

  1. tom

    tom Member

    This entries I find more and more in my logfiles but I don't understand them. Does somebody know what it mean?
    Last edited: Apr 3, 2007
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Do you run the DNS servers for yourself?
    It seems rhere are no authoritative name servers for that domain:

    mh1:~# dig ns
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> ns
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 21893
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    ;                 IN      NS
    ;; Query time: 9 msec
    ;; SERVER:
    ;; WHEN: Mon Apr  2 16:00:40 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 31
  3. tom

    tom Member

    No, I found out the same, no DNS entries for and I'm not having and I even not had as domain or a DNS server with that doman but there are log entries and I dont understand how they come in my logs an why bind tries to answer by this DNS question?

    That picture is nmap giving from an outsite view of my server:
    and what is the strange "lame server", I'm not having somthing like that installed. How it is possible that "lame server ..." is producing enties in the log files ?
    Last edited: Apr 3, 2007
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    So you have nothing to do with the domain

    What's in /etc/resolv.conf, and what's your server's IP address?
  5. tom

    tom Member

    That the server IP and that's in resolf.conf
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please try this instead in /etc/resolv.conf:

    These are two name servers that work correctly.

Share This Page