Joomla installation

Discussion in 'General' started by skoena, Oct 26, 2011.

  1. skoena

    skoena Member

    I try to install a website with Joomla.
    (I choose Fast-cgi and enable SuEXEC.)

    When I go to the site I get a 500 Internal Server Error. I checked the log and found this:

     
  2. till

    till Super Moderator

    Which log did you check? Please take a look into the error.log which is in the log directory of the website.
     
  3. skoena

    skoena Member

    I got these entries form: /var/log/apache2/error.log

    This is from the error log from the website itself:
     
  4. till

    till Super Moderator

    Please check that all files and folders in /var/www/mcgeurope.nl/web/ are owned by the web user and client group of this server. If they are owned by a wrong user, e.g. root, then fastcgi will fail with the above error.
     
  5. skoena

    skoena Member

    Here's the ls -l

     
  6. skoena

    skoena Member

    I reinstalled the site from scratch. Enabled suEXEC and fast-cgi on creation of the new website.

    I follow the installation of joomla no problems. When it;s finished I can''t get on the index.php page because of the 500 inter server error. I can get into the administration area...

    Sites error log:
     
  7. till

    till Super Moderator

    Ok, so the joomla installer itself worked first and when the installation is finished, it begins to fail?

    Then the problem is maybe related to a apache directive in a .htaccess file. Please check if there is a .htaccess file in the web folder and try to rename it to see if the site starts working then.
     
  8. skoena

    skoena Member

    Till,
    There's a .htaccess file but it is empty. I also renamed it to htaccess but still the 500 internal server error.
     
    Last edited: Oct 27, 2011
  9. till

    till Super Moderator

    Ok, but I understand it correctly that the installation scripts indeed worked in that website but joomla fails after install? Thats really strange, maybe there is a missing php module or so and the php error message is not shown.

    May you please switch the website to mod_php, wait a minute and then test if the joomla page loads.
     
  10. skoena

    skoena Member

    The installation went well and Joomla site does not work ater install. Only the administratration area is available.

    I changed to mod_php but the site is not available after, no 500 error. When I change back fo fast-cgi the 500 error is back.

    Rudolf.
     

Share This Page