Joomla images doesn't show off !

Discussion in 'Server Operation' started by gabrix, Oct 27, 2006.

  1. gabrix

    gabrix New Member

    Immages on my site doesn't show off ,check url: http://tor.gabrix.ath.cx/ to be precise images inside $DocumentRoot/images/* .So,no banners,no smilies,no joomla logo nothing from images dir down to the others directories.I tried with all file permissions possible also a straight 777 -R and all files and dirs are owned by apache user.The $DocumentRoot is also apache user homedir.
    I run a debian stable kernel 2.6 with apache 1.3.There is a thread started about this on joomla.it http://forum.joomla.it/index.php?topic=10455.0
    Unfortunaly it's in italian , but it is nearly a mounth i'm struggling on this and also people from joomla.it gave up on my post.
    I just bought my machine it is a cpu intel 2.5ghz , it's a fresh debian installation and i can't figure out what can stop images from showing off !I also tried a test virtual host with a index.html pointig to load first an image from the joomla dir in question and it didn't work but it did from a dedicated document dir for the test virtualhost .
    This site was on https in the first place than i got advised to change protocol so i went to http :confused: , i also changed cms from joomla1.5 beta(somebody sayd it handles https better :confused: ) to the latest mambo.
    So the images dir in the joomla documentroot doesn't show but a normal index.html does from a dedicated test document root.
    Thanks !
     
  2. gabrix

    gabrix New Member

    It's not for all images otherways pages would be blank ... images from templates directory does show off. Default joomla images , banners and icons don't.Also there is mambot mos_image that has as number order -10000 .Maybe it 's of some help !
     
    Last edited: Oct 27, 2006
  3. gabrix

    gabrix New Member

    Sorry for my english ... my italian is even worst ... is anything i can explain ????
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Can you post the vhost configuration for the Joomla web site here?
    Are there any .htaccess files in the Joomla web site? Any error messages in Apache's error log?

    BTW, http://tor.gabrix.ath.cx/ doesn't work for me. Is your server down?
     
  5. gabrix

    gabrix New Member

    I was off town so i shutted off my site too,now is up again this is my virtualhost:
    Apache logs don't show anything about the images this is the url of a 'not showing up' image:
    http://tor.gabrix.ath.cx/images/stories/articles.jpg
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    ls -l /var/www/torgab/images/stories/articles.jpg
    ?
     
  7. gabrix

    gabrix New Member

    default 644
    this for the inside/ :
     
  8. gabrix

    gabrix New Member

    Grazie a Stephan we got over this problem .We were going to give up once the owner of the $DocumentRoot was apache owner and permissions were regular defaults 755 644.We had a look to apache logs and found the b.... :
    We had just to change the alias /images/ /usr/share/images to alias /img/ /usr/share/images/ so apache could find images and bosh ... images! http://tor.gabrix.ath.cx Thanks a lot you are great !
    p.s.
    i explained badly , sorry !
     
    Last edited: Nov 2, 2006

Share This Page