Issues sending /receiving email

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Airbag888, Oct 7, 2014.

  1. Airbag888

    Airbag888 New Member


    I'm trying to trouble shoot email sending/receiving (none going through, no message that delivery failed by both parties). In the logs I see a lot of connection refused as per below. What could be the issue?


    Mail log example:
    Oct 7 09:59:35 andromeda postfix/error[13838]: DDB111A2BDA: to=<[email protected]>, relay=none, delay=0.07, delays=0.06/0/0/0.01, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to[]:10024: Connection refused)
    Mail Queue example:
    DDB111A2BDA 725 Tue Oct 7 09:59:35 [email protected]
    (connect to[]:10024: Connection refused)
    [email protected]
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Start amavisd.
  3. Airbag888

    Airbag888 New Member

    Hi again till.

    In the mean time I restarted the whole server and it's working apparently. I'll start amavisd should the issue occur again. Or would you recommend to start it now?
    I do not remember configuring amavisd initially. Is there anything special to do beyond starting it?
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    amavisd is started automatically at boot time, so you dont have to start it now.
  5. Airbag888

    Airbag888 New Member

    I see so somehow this daemon stopped working?
    Any reason that could happen - if that's what did happen..
    I'll have to keep an eye on this.

    Thanks till

Share This Page