ISPcongig3 and Joomla 1.7

Discussion in 'General' started by herbie, Sep 19, 2011.

  1. herbie

    herbie New Member

    I'm trying out Joomla 1.7 on my Perfect Ubuntu server w ispconfig3.
    When I try to add an item to the main menu, the screen idles and then goes blank. Googling the problem I found another used who found in the ispconfig logs
    Code:
    PHP Warning:  readdir() expects parameter 1 to be resource, boolean given 
    So did I. His fix was to change the site's PHP settings from FasCGI to suPHP.
    That made no difference when I tried changing it on my site.
    NOTE: all the other sites on server are FastCGI, and all work perfect with Joomla1.5
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    I doubt that this problem is related to the use of ispconfig. Instead you should check if this joomla version is compatible to the php version that you have installed on that server and that you uploaded all fils under the correct user. I installed a joomla 1.7 for a client last week and it worked out of the box on ispconfig 3 / debian 6 with suexec + php-fastcgi enabled.
     
  3. herbie

    herbie New Member

    The site was originally setup with FastCGI, can that actually be changed to suPHP once the site is up? Do you remember what yours was set to?

    There's nothing up yet, so I'm going to trash the site and try from scratch again. I'll post back.
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Yes. But fastcgi + suexec is the recommended setting for cms systems.

    fastcgi + suexec
     
  5. herbie

    herbie New Member

    No other setting other than using suPHP on the original site setup works.
    Changing it to that after the site's been set up gives the same symptoms, or 'internal server error' even if you delete and reinstall the Joomla.
    Tested on two servers:
    For Joomla 1.7 and ISPConfig 3.02, 3.03 set to suPHP
     
  6. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Works fine on my servers with joomla 1.7, ispconfig 3.0.3 and php-fcgi + suexec. A 500 error indicates that there is a configuration problem on your server or the files are uploaded by the wrong user. Please post the exact error message from the error.log of the website.
     

Share This Page