ISPConfig3

Discussion in 'Installation/Configuration' started by madunix, Sep 3, 2011.

  1. madunix

    madunix New Member

    I have done the setup on a RHEL6 step by step using http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-6.0-x86_64-ispconfig-3 went smoothly

    when I call the page ... http://10.5.1.61:8080/ and login with admin account I get the following error

    No data received
    Unable to load the web page because the server sent no data.
    Here are some suggestions:
    Reload this web page later.
    Error 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): The server closed the connection without sending any data.

    Any help



    MySQL root password []: **********

    MySQL database to create [dbispconfig]:

    MySQL charset [utf8]:

    Generating a 2048 bit RSA private key
    ..................+++
    ..............................................................+++
    writing new private key to 'smtpd.key'
    -----
    You are about to be asked to enter information that will be incorporated
    into your certificate request.
    What you are about to enter is what is called a Distinguished Name or a DN.
    There are quite a few fields but you can leave some blank
    For some fields there will be a default value,
    If you enter '.', the field will be left blank.
    -----
    Country Name (2 letter code) [XX]:
    State or Province Name (full name) []:
    Locality Name (eg, city) [Default City]:
    Organization Name (eg, company) [Default Company Ltd]:
    Organizational Unit Name (eg, section) []:
    Common Name (eg, your name or your server's hostname) []:
    Email Address []:
    Configuring Jailkit
    Configuring SASL
    Configuring PAM
    Configuring Courier
    Configuring Spamassassin
    Configuring Amavisd
    Configuring Getmail
    Configuring Pureftpd
    Configuring BIND
    Configuring Apache
    Configuring Vlogger
    Configuring Apps vhost
    Configuring Firewall
    Installing ISPConfig
    ISPConfig Port [8080]:

    Configuring DBServer
    Installing ISPConfig crontab
    no crontab for root
    no crontab for getmail
    Restarting services ...
    Stopping mysqld: [ OK ]
    Starting mysqld: [ OK ]
    Shutting down postfix: [ OK ]
    Starting postfix: [ OK ]
    Stopping saslauthd: [FAILED]
    Starting saslauthd: [ OK ]
    Shutting down amavisd: Daemon [5789] terminated by SIGTERM
    [ OK ]
    amavisd stopped
    Starting amavisd: [ OK ]

    Stopping clamd.amavisd: [FAILED]
    Starting clamd.amavisd: Bytecode: Security mode set to "TrustSigned".
    [ OK ]
    Stopping Courier authentication services: authdaemond
    Starting Courier authentication services: authdaemond
    Stopping Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Starting Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Stopping Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Starting Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Stopping Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Starting Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Stopping Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Starting Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
    Stopping httpd: [ OK ]
    [Sat Sep 03 13:48:35 2011] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
    Starting httpd: [ OK ]
    Stopping pure-ftpd: [ OK ]
    Starting pure-ftpd: [ OK ]
    Installation completed.
    [[email protected] install]# /etc/init.d/httpd restart
    Stopping httpd: [ OK ]
    Starting httpd: [Sat Sep 03 13:50:32 2011] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
    [ OK ]
    [[email protected] install]# /etc/init.d/httpd restart
    Stopping httpd: [ OK ]
    Starting httpd: [Sat Sep 03 13:50:36 2011] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
    [ OK ]
     
    Last edited: Sep 3, 2011
  2. madunix

    madunix New Member

    any help would be appreciate to trace the error
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems as if another service is running on port 8080 as the error message that you got is not from ispconfig. You can check that with the command netstat -tap. Or you did not connect tothe correct server.
     
  4. madunix

    madunix New Member

    nothing under 8080

    [[email protected] web]# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2170/pure-ftpd (SER
    tcp 0 0 server1:domain *:* LISTEN 1624/named
    tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LISTEN 1624/named
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1870/sshd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ipp *:* LISTEN 1771/cupsd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2138/master
    tcp 0 0 *:51866 *:* LISTEN 1695/rpc.statd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10024 *:* LISTEN 20995/amavisd (mast
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10025 *:* LISTEN 2138/master
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 2004/mysqld
    tcp 0 0 localhost.local:dyna-access *:* LISTEN 1878/clamd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1499/rpcbind
    tcp 0 0 server1:ssh 10.6.40.55:59007 ESTABLISHED 19674/sshd: pons [p
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2170/pure-ftpd (SER
    tcp 0 0 *:domain *:* LISTEN 1624/named
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1870/sshd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ipp *:* LISTEN 1771/cupsd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2138/master
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2159/httpd
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2051/couriertcpd
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2063/couriertcpd
    tcp 0 0 *:49963 *:* LISTEN 1695/rpc.statd
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2057/couriertcpd
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2044/couriertcpd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1499/rpcbind
    tcp 0 0 *:webcache *:* LISTEN 2159/httpd
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 2159/httpd
    tcp 0 0 *:tproxy *:* LISTEN 2159/httpd
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Port 8080 is webcache and it is listeed there. Please check the apache error.log and try to access the server by ip on port 8080.
     
  6. madunix

    madunix New Member

    I can access the server via port 22 21 80 8080, but in the error log i have segmentation fault after the login admin, could it be because of my platform RHEL6.1
    [[email protected] httpd]# uname -a
    Linux server1.xyz.com 2.6.32-131.12.1.el6.x86_64 #1 SMP Sun Jul 31 16:44:56 EDT 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    [[email protected] httpd]# cat /etc/redhat-release
    Red Hat Enterprise Linux Server release 6.1 (Santiago)
    [[email protected] httpd]#


    [[email protected] ~]$ telnet 10.5.1.61 21
    Trying 10.5.1.61...
    Connected to 10.5.1.61 (10.5.1.61).
    Escape character is '^]'.
    220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
    220-You are user number 1 of 50 allowed.
    220-Local time is now 16:46. Server port: 21.
    220-This is a private system - No anonymous login
    220-IPv6 connections are also welcome on this server.
    220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
    exit
    quit
    Connection closed by foreign host.
    [[email protected] ~]$ telnet 10.5.1.61 22
    Trying 10.5.1.61...
    Connected to 10.5.1.61 (10.5.1.61).
    Escape character is '^]'.
    SSH-2.0-OpenSSH_5.3
    exit
    Protocol mismatch.
    Connection closed by foreign host.
    [[email protected] ~]$ telnet 10.5.1.61 80
    Trying 10.5.1.61...
    Connected to 10.5.1.61 (10.5.1.61).
    Escape character is '^]'.
    exit
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
    <html><head>
    <title>501 Method Not Implemented</title>
    </head><body>
    <h1>Method Not Implemented</h1>
    <p>exit to / not supported.<br />
    </p>
    <hr>
    <address>Apache/2.2.15 (Red Hat) Server at web Port 80</address>
    </body></html>
    Connection closed by foreign host.
    [[email protected] ~]$ telnet 10.5.1.61 8080
    Trying 10.5.1.61...
    Connected to 10.5.1.61 (10.5.1.61).
    Escape character is '^]'.
    exit
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <head>
    <title>ISPConfig </title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8"/>
    <link href="themes/default/css/central.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
    <!--[if lte IE 7]>
    <link href="themes/default/css/patches/central.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <![endif]-->
    <!--[if lte ie 6]>
    <style type="text/css" media="screen">
    /*
    Move these to your IE specific stylesheet if possible
    */
    .uniForm,
    .uniForm fieldset,
    .uniForm .ctrlHolder,
    .uniForm .formHint,
    .uniForm .buttonHolder,
    <div id="footer">
    Powered by <a href="http://www.ispconfig.org/" target="_blank">ISPConfig</a>
    </div><!-- end: #footer -->
    </div>
    </body>
    </html>
    Connection closed by foreign host.



    [[email protected] httpd]# tail -f error_log
    [Sun Sep 04 16:44:13 2011] [notice] child pid 2581 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:44:16 2011] [notice] child pid 10754 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:44:20 2011] [notice] child pid 10777 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:44:20 2011] [notice] child pid 10779 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:47:03 2011] [error] [client 10.5.1.32] Invalid method in request exit
    [Sun Sep 04 16:50:22 2011] [error] [client 10.6.40.55] Directory index forbidden by Options directive: /var/www/html/
    [Sun Sep 04 16:50:23 2011] [error] [client 10.6.40.55] File does not exist: /var/www/html/favicon.ico
    [Sun Sep 04 16:50:27 2011] [notice] child pid 10786 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:50:27 2011] [notice] child pid 10790 exit signal Segmentation fault (11)
    [Sun Sep 04 16:51:26 2011] [notice] child pid 11016 exit signal Segmentation fault (11)
     

    Attached Files:

    • isp.jpg
      isp.jpg
      File size:
      21 KB
      Views:
      260
    • isp2.jpg
      isp2.jpg
      File size:
      19.8 KB
      Views:
      255
  7. madunix

    madunix New Member

    [[email protected] lib]# rpm -aq | grep http
    httpd-2.2.15-9.el6_1.2.x86_64
    httpd-devel-2.2.15-9.el6_1.2.x86_64
    httpd-manual-2.2.15-9.el6_1.2.noarch
    httpd-tools-2.2.15-9.el6_1.2.x86_64
    jakarta-commons-httpclient-3.1-0.6.el6.x86_64
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Does your server have enough RAM?
     
  9. madunix

    madunix New Member

    yes I do have .... but it look for me its like a bugs in oho or apache with ISPconf3 since it gave segmentation fault.

    [[email protected] modules]#
    You have new mail in /var/spool/mail/root
    [[email protected] modules]# free
    total used free shared buffers cached
    Mem: 16324256 1719816 14604440 0 128564 612620
    -/+ buffers/cache: 978632 15345624
    Swap: 18563064 0 18563064
    [[email protected] modules]#
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Segmentation faults are often related to hardware problems. You should do a stresstest of your server RAM e.g. with memcheck utility.
     
  11. madunix

    madunix New Member

    Hi

    I have forwarded the above issue to our technical team development, after analysing the core dump .... they came up: to set "zend.enable_gc=Off" in php.ini file.

    I have adjusted the parameter, now everything in ISPConfig3 running smoothly without core dumping. .... Great.

    Thanks
    madunix
     

Share This Page