ISPConfig3: Problem with Server Config and network interfaces

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tkalatz, Nov 21, 2009.

  1. tkalatz

    tkalatz New Member

    Every time i access System > Server Config > Server.. my /etc/network/interfaces are updated with a wrong 192.168.0.1 gateway.

    Actually this is not the correct gateway and the server is blocked.

    I want to disable this option or even disable ISPConfig3 from accessing /etc/network/interfaces.

    System is Debian Lenny 5. Everything else in ISPConfig3 works fine except this.

    Thanks you.
     
  2. till

    till Super Moderator

    ISPConfig 3 is not changing anything in /etc/network/interfaces by default as the network management feature is disabled in a config file. You must have anabled this manually in the ispconfig config.inc.php file and there you can disable the network configuration again.
     
  3. tkalatz

    tkalatz New Member

    Thank you very much!

    Problem solved!
     
  4. DaRKNeSS666NL

    DaRKNeSS666NL New Member

    I have somewhat the same thing.
    I have installed ISPConfig 3 the perfect way with debian.
    I have set my network interface as mentioned in the tutorial, output /etc/network/interfaces:
    Code:
    # This file describes the network interfaces available on your system
    # and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
    
    # The loopback network interface
    auto lo
    iface lo inet loopback
    
    # The primary network interface
    #allow-hotplug eth0
    #iface eth0 inet dhcp
    auto eth0
    iface eth0 inet static
            address 192.168.178.125
            netmask 255.255.255.0
            network 192.168.178.0
            broadcast 192.168.178.255
            gateway 192.168.178.1
    
    Output ifconfig:
    Code:
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0e:a6:28:80:fa
              inet addr:192.168.178.125  Bcast:192.168.178.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::20e:a6ff:fe28:80fa/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:682 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:738 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:105861 (103.3 KiB)  TX bytes:318918 (311.4 KiB)
              Interrupt:22
    
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:328 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:328 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:23459 (22.9 KiB)  TX bytes:23459 (22.9 KiB)
    
    But if I take a look in ISPConfig itself the gateway is set to: 192.168.0.1
    is this the normal behaviour of ISPConfig 3 or do I have to set it manualy?
     
  5. till

    till Super Moderator

    The answer is the same that I gave in #2 in this thread. So you dont have to change anything.
     

Share This Page